Overzicht

Curry van bloemkool, mango en gemalen cashewnoten

Vanaf 6 maanden

bloemkool-curry
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen vlees
ingredienten-bloemkool-curry

Ingrediënten

  • Voor 3 porties:
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 300 g bloemkool
  • 200 g zoete aardappel
  • 1 mango
  • Eventueel curry of paprika poeder*

Bereidingswijze

  1. Was en snij de ingrediënten

    Was alle groenten en fruit.

    Snij de bloemkool in kleine stukjes.

    Schil en snij de zoete aardappel en mango ook in kleine stukjes.

    .

  2. Maak het cashewnoten poeder

    Maak de cashewnoten fijn met bijvoorbeeld een blender of keukenmachine.

    Je kunt ze eventueel ook heel fijn maken met een vijzel of deegroller (tot peoder).

  3. Koken

    Stoom of kook de bloemkool en zoete aardappel in ongeveer 20 minuten.

    Voeg eventueel de mango de laatste 3 minuten toe mocht deze te hard zijn.

  4. Maak de groentepap klaar

    Pureer de mango, bloemkool en zoete aardappel en maak eventueel wat gladder met wat extra kookvocht.

    Voeg tot slot de gemalen cashewnoten toe.

  5. Bewaar de rest van de puree voor later

    Laat de puree goed afkoelen.

    Verdeel de puree over zes schone bakjes.

    Plak na het afkoelen een etiket op de bakjes en schrijf daar de datum op.

    De bakjes kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer ( -18°C) kun je het hapje tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kun je het 24 uur bewaren.

    .

  6. De maaltijd ontdooien

    Ontdooi de maaltijd in de koelkast.

    Opwarmen van de maaltijd kan au bain-marie in een kookpot, met een flessenwarmer of in de microgolfoven.