Overzicht

Hartige hüttenkäse pannenkoekjes

Lekker om mee te variëren!

hartige pannenkoekjes
  • Ontbijt
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen vlees
ingrediënten hartige pannenkoekjes

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 2 eieren
  • 200 gram hüttenkäse (cottage cheese)
  • 40 gram volkorenmeel* (4 eetlepels)
  • 8 cherrytomaatjes
  • Snufje cayennepeper of chilipoeder (als je van pittig houdt)
  • Eventueel een handje spinazie (naar smaak)
  • Olie om in te bakken
  • Snufje zout en peper
  • *Je kunt volkorenmeel ook vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel
  • Nodig: Kom, Koekenpan
  • Bevat melk, ei en gluten

Bereidingswijze

  1. Halveer de cherrytomaatjes.

  2. Breek de eieren en voeg hier alle ingrediënten aan toe.

    Klop de eieren los Voeg hier de hüttenkäse, het volkorenmeel, wat zout en peper, de kruiden en de cherrytomaatjes aan toe.

    Voeg eventueel ook de spinazie toe.

  3. Zet een pan op het vuur en giet wat olie in de pan.

    Zet de pan op een hoog vuur zodat deze goed heet wordt.

    Zet als de pan warm is het vuur lager, dit om te voorkomen dat de buitenkant al gaar is en de binnenkant nog niet.

  4. Bak de hartige pannenkoekjes op middelhoog vuur.

    Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant wat droog wordt.

    Het bakken duurt een paar minuten per kant.