Overzicht

Havermoutkoekjes met pure chocolade

Koekjes met een vleugje genot

Havermoutkoekjes
  • Snack
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
ingrediënten havermoutkoekjes

Ingrediënten

  • Voor ongeveer 12 koekjes
  • 2 grote rijpe bananen
  • 150 gram havermout(vlokken)
  • 40 gram pure chocola
  • 30 gram noten naar keus (bijvoorbeeld walnoten, pecannoten en/of amandelnoten)
  • 1,5 theelepel kaneel
  • Snufje zout (heel klein mespuntje)
  • Benodigdheden: oven met bakplaat, bakpapier, magnetron
  • Bevat melk, gluten en noten

Wist je dat

...spruitjes twee tot drie keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Prak de bananen en hak de chocola en noten

    Prak de bananen met een vork, dat werkt het beste en het snelste! Hak de chocola met een scherp mes in kleine stukjes.

    Hak ook de nootjes met een scherp mes in kleine stukjes.

    Je kunt de nootjes ook in een theedoek doen en vervolgens met een pan of deegroller klein slaan.

    .

  3. Meng de ingrediënten

    Meng de chocolade en noten samen met de havermoutvlokken, kaneel en het snufje zout in een kom.

    Voeg de geprakte bananen toe aan de droge ingrediënten.

    Maak van het beslag een geheel door het even goed te mengen.

  4. Maak en bak de koekjes

    Zorg dat er bakpapier op de bakplaat ligt! Rol balletjes van het beslag en leg deze verspreid over de bakplaat.

    Druk deze aan totdat je de gewenste vorm krijgt.

    Bak de koekjes 20 – 25 minuten in de oven.

    Laat de koekjes nog even afkoelen en val dan aan! .