Overzicht

Herfstsalade met pompoen, stoofpeer en linzen

  • Lunch
  • 45 min bereiden
  • Geen vlees
  • Ik ben zwanger
  • Geen varkensvlees
  • Ik ben zwanger

Ingrediënten

  • IngrediĆ«nten voor 2 personen
  • 1/2 flespompoen
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 stoofpeertjes
  • 400 g bruine linzen
  • 100 g feta
  • 40 g walnoten
  • 15 g pompoenpitten
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • Zout, peper en tijm naar smaak
  • Benodigdheden
  • Ovenschotel
  • Bakpapier
  • Koekenpan
  • Serveerschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden

  2. Halveer de flespompoen, verwijder de zaden met een lepel

  3. Snij de pompoen in halve maantjes van 2cm breed en laat hierbij de schil zitten

  4. Leg de stukjes pompoen op een bakplaat met bakpapier

  5. Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi met peper, zout en tijm

  6. Rooster de pompoen in de oven gedurende 25-30 min

  7. Snij intussen de courgette, ui en stoofpeer in grove stukken

    Fruit de ui in de pan.

    Bak vervolgens de courgette 2 minuten mee en voeg daarna de linzen en stoofpeer toe.

  8. Voeg een eetlepel honing toe aan het mengel

  9. Haal de geroosterde pompoen van de bakplaat

    Meng dit samen met de groente in een oven- of serveerschaal.

  10. Bestrooi de salade met stukjes feta, walnoten en pompoenpitten

    Serveer de salade lauwwarm.

    Smakelijk!.