Overzicht

Homemade bananenbrood

Een variatie op de boterham maar ook heerlijk als tussendoortje!

  • Snack
  • 20 min bereiden
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 1 bananenbrood (ongeveer 12 plakken)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 dadels met pit
  • 150 gram volkorenmeel*
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 50 gram noten naar keus
  • Snufje zout
  • Eventueel zonnebloem- en/of pompoenpitten voor garnering
  • Naar smaak kaneel en/of koekkruiden
  • *Je kunt volkorenmeel ook vervangen voor spelt-, boekweit- of havermeel
  • Nodig: Oven, 2 kommen, Cakevorm, Boter, olie of spray om in te vetten, Keukenmachine of handmixer, Satéprikker
  • Bevat gluten, ei en noten

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen.

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Vet de cakevorm in met boter, olie of invetspray.

    Je kunt ook bakpapier gebruiken.

  2. Maak het bananenbroodbeslag.

    Pel de bananen en ontpit de dadels.

    Mix de bananen en de dadels in een keukenmachine of in een kom met handmixer samen tot een fijn mengsel.

    Klop in een andere kom de eieren los met een snufje zout.

    Voeg de het eimengsel samen met het bananen-dadelmengsel.

    Voeg het meel toe aan het banaan-ei mengsel.

    Voeg eventueel naar smaak kaneel of koekkruiden toe.

    Hak de noten fijn en voeg deze toe aan het mengsel.

    Giet het beslag in de ingevette cakevorm.

    Strooi ter decoratie eventueel zonnebloem- en/of pompoenpitten op het beslag.

  3. Bakken

    Bak het bananenbrood in 45-50 minuten.

    Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken.

    Komt deze er schoon en droog uit als je hem eruit haalt? Dan is het bananenbrood klaar! .