
Sperziebonen met rijst, perzik en gehakt
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
... je vanaf nu kleine, zachte stukjes mag geven aan je kindje. Maak daarom de puree vanaf nu fijn met een vork in plaats van hem fijn te mixen.
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.
Was ze in koud water.
Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.
Ga je ze stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.
Ga je de boontjes koken: Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Ga je de boontjes stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de boontjes gaar in 16 tot 18 minuten.
Giet de sperziebonen af in een vergiet.
Snij het rundvlees in smalle reepjes.
Breng wat water aan de kook en voeg de rundsreepjes toe.
Kook tot het vlees gaar is.
Giet de rundsreepjes af.
Voeg tot slot nog een eetlepel olie toe.