Overzicht

Knapperige sperzieboontjes met aardappeltjes en rundvlees

Vanaf 8 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram sperziebonen
  • 260 gram aardappelen
  • 60 à 80 gram rundvlees (15 à 20 gram per portie)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wist je dat

... je vanaf nu kleine, zachte stukjes mag geven aan je kindje. Maak daarom de puree vanaf nu fijn met een vork in plaats van hem fijn te mixen.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Kook of stoom de sperziebonen.

    Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden van de boontjes en snij ze doormidden.

    Ga je de boontjes koken: Vul een pan met water en voeg de boontjes toe.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.


    Ga je de boontjes stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de boontjes gaar in 16 tot 18 minuten.

    Giet de sperziebonen af in een vergiet.

  3. koekenpan

    Kook het rundvlees

    Snij het rundvlees in smalle reepjes.

    Breng wat water aan de kook en voeg de rundsreepjes toe.

    Kook tot het vlees gaar is.

    Giet de rundsreepjes af.

  4. lepel_vork

    Doe de aardappelen, de sperzieboontjes en het vlees samen in een kom en maak het geheel fijn met een vork.

    Voeg tot slot nog een eetlepel olie toe.