
Wortelrisotto met kip
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
..champignons heel gezond zijn? Ze zitten boordevol mineralen, vezels en eitwitten.
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.
Was ze in koud water.
Ga je ze koken:
Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.
Ga je ze stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Reinig de champignons en snij deze in plakjes.
Was de wortels en snij ze in stukjes.
Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snij deze in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
Ga je ze koken: Doe de wortelen in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de wortelen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de wortelen gaar in 10 minuten.
Ga je ze stomen:
Doe de wortelen in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de wortelen gaar in 20 minuten.
.
Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, de aubergine en de courgette toe en bak dit 10 minuten.
Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel tot het gaar is.
Draai de vlam laag, voeg de wortelen en aardappelen toe en meng het goed door elkaar.
Voeg basilicum en dille toe naar smaak.