Overzicht

Provençaalse stoofschotel met rundvlees en champignons

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram champignons
  • 100 gram wortelen
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ ui
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Basilicum
  • Dille

Wist je dat

..champignons heel gezond zijn? Ze zitten boordevol mineralen, vezels en eitwitten.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snij de groenten.

    Reinig de champignons en snij deze in plakjes.

    Was de wortels en snij ze in stukjes.

    Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snij deze in kleine blokjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

  3. Kook of stoom de wortelen.

    Ga je ze koken: Doe de wortelen in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de wortelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de wortelen gaar in 10 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe de wortelen in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de wortelen gaar in 20 minuten.

    .

  4. koekenpan

    Bak het gehakt en de overige groenten.

    Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg het gehakt, de aubergine en de courgette toe en bak dit 10 minuten.

    Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel tot het gaar is.

    Draai de vlam laag, voeg de wortelen en aardappelen toe en meng het goed door elkaar.

    Voeg basilicum en dille toe naar smaak.

  5. lepel_vork

    Dien de groenteschotel op.