Overzicht

Rara-ratatouille met rijst, tomaat en ei

Vanaf 6 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • ½ aubergine
  • 250 gram gekookte rijst
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wist je dat

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

    Vul een kookpot met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Snij de tomaten, aubergine en courgette.

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snij ze in kleine blokjes.

    Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snij ze in kleine blokjes.

  3. koekenpan

    Kook de groenten.

    Vul een kookpot met water en voeg de groenten toe.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de groenten gaar in ongeveer 10 minuten.

    Giet de groenten af in een vergiet.

  4. Kook de eieren.

    Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook ze in 6 tot 8 minuten gaar.

    Laat de eieren schrikken onder koud water.

    Pel de eieren en snijd ze verticaal in twee.

  5. lepel_vork

    Meng de rijst, groenten en eitjes en mix het geheel fijn.

    Voeg nadien nog een eetlepel plantaardige olie toe.

    Dien de ratatouille, de rijst en het ei op.