Overzicht

Spicy saté van kipdijfilet met rijst en groenten

Marineer je kip een paar uur van tevoren, dan zijn de smaken goed ingetrokken!

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Ik ben zwanger

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets
  • 200 ml ketjap manis
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Sambal naar smaak
  • Citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram sperziebonen
  • Een klein bakje sojascheuten
  • Een kleine ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 50-100 ml (kokos)melk
  • Gebakken uitjes
  • Benodigheden: bakpan, kookpan, wok en waterkoker.

Bereidingswijze

  1. Kip marineren

    • Snij de kipdijfilets in eetbare stukken en doe deze in een afsluitbare kom of bak.

    • Voeg hier een ruime hoeveelheid ketjap manis aan toe.

    • Voeg hierbij ook de kruiden toe en een paar druppeltjes citroensap.

    De sambal kun je naar smaak toevoegen, maar mag je ook achterwege laten.

    Sluit het bakje af en zet in de koelkast.

    Schep de kipstukjes af en toe om en laat een paar uur marineren.

  2. Kip marineren

    • Snij de kipdijfilets in eetbare stukken en doe deze in een afsluitbare kom of bak.

    • Voeg hier een ruime hoeveelheid ketjap manis aan toe.

    • Voeg hierbij ook de kruiden toe en een paar druppeltjes citroensap.

    De sambal kun je naar smaak toevoegen, maar mag je ook achterwege laten.

    Sluit het bakje af en zet in de koelkast.

    Schep de kipstukjes af en toe om en laat een paar uur marineren.