Overzicht

Spruitjescouscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

Vanaf 18 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram spruiten
  • 1 handje rozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram bereide couscous
  • 10 muntblaadjes
  • 2 eetlepels ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml water

Wist je dat

...spruitjes een heel gezonde keuze zijn?  Ze zijn rijk aan rijk aan Vitamine C en vitamines A, B1, Kalium en Fosfor.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor

    Maak de spruiten schoon onder de kraan.

    Halveer de spruiten en hak ze fijn met de keukenmachine.

    Snij de abrikozen in kleine blokjes en laat samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.

    .

  2. Kook de couscous

    Voeg de couscous toe aan 500 ml kokend water en dek af met een deksel of folie.

    Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.

    .

  3. koekenpan

    Bak de kipfilet.

    Snij de kipfilet in kleine blokjes.

    Meng de kip met de ras el hanout.

    Voeg de spruiten, rozijnen en de abrikozen toe en bak al roerend circa 10 minuten.

    Meng als laatste de couscous erdoor en breng op smaak.

    .

  4. lepel_vork

    Tafeldekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Verdeel de couscous over de borden en serveer er eventueel wat naanbrood bij.

    .