Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

30 minuten 30 minuten
Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 350 gram spruiten
  • 1 handje rozijnen (20 gram)
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram couscous
  • 5 muntblaadjes
  • 1 eetlepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 250 ml water

Bereidingswijze

1 Bereid de groenten voor

Maak de spruiten schoon onder de kraan en snijd de onderkant eraf.
Halveer de spruiten en hak deze fijn met de keukenmachine.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat ze samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.

Het schoonmaken van de spuiten kun je samen met je kindje doen

2 Kook de couscous

Voeg de couscous toe aan 250 ml kokend water en dek af met een deksel of folie.
Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.

3 Bak de kipfilet

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng de kip met de ras el hanout.
Voeg nu de spruiten, rozijnen en abrikozen toe en bak al roerende ca.
10 minuten.
Meng als laatste de couscous erdoorheen en breng op smaak met de munt.

4 Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.
Verdeel de couscous over de borden.
Smakelijk eten!.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

Wist je dat?

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Chaimae, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters