Overzicht

Toverstoofschotel van kip, ananas, kokos en boontjes

Vanaf 12 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 blikje kokosmelk

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. koekenpan

    Bak de kipfilet met de ui.

    Snij de kipfilet in dunne reepjes.

    Pel de ui en snij in grove stukken.

    Verhit de olie in een ruime braadpan op hoog vuur en fruit de ui.

    Meng de kipfilet met het kerriepoeder en bak de kip rondom bruin.

    .

  2. mes

    Snij de aardappelen en de sperziebonen.

    Snij de aardappelen in partjes en was onder de koude kraan.

    Was de sperziebonen in koud water, verwijder de uiteinden van de boontjes en halveer ze.

  3. Bereid de stoofschotel.

    Blus de kip af met de kokosmelk.

    Voeg de aardappelpartjes toe en plaats het deksel op de pan.

    Stoof de aardappelen en de kip ongeveer 20 minuten.

    Voeg de sperziebonen toe en laat deze nog 10 minuten mee garen in de kokosmelk.

    Meng als laatst de ananasstukjes erdoorheen.

    .

  4. lepel_vork

    Tafeldekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Verdeel de stoofschotel over 4 borden.

    .