
Pastahapje met spruitjes en tomatensaus
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
... je ook de steel van een broccoli kunt eten?
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Vul een kookpot met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Reinig de champignons en snij deze in plakjes.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.
Snij de stengel van de broccoliroosjes op de plaats waar 'de takken naar de broccoliroosjes’ beginnen.
Vind je de broccoliroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.
Ga je de broccoli koken: Doe de broccoli in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de broccoli net onder water staat.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de broccoli gaar in 10 minuten.
Ga je de broccoli stomen:
Doe de broccoli in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de broccoli gaar in 12 minuten.
Giet de broccoli af in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is.
Voeg de champignons toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.
Voeg de broccoli toe en meng het goed door elkaar.
Voeg een paar takjes peterselie toe naar smaak.
.