Overzicht

Wortel-hummusdippers

Vanaf 18+ maanden

  • Snack
  • 45 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 wortel
  • 1 blik kikkererwten (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Andere groenten die je kindje lekker vindt en die je kunt dippen

Wist je dat

...wortelen, wanneer je ze verwarmt, een zoetere smaak krijgen?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor.

    Was de wortelen, komkommer en paprika’s onder koud water.

    Schil de wortelen.

    Snij de helft van de wortelen grof in blokjes en de andere helft in reepjes.

    Snij de komkommer en paprika’s in lange repen en bewaar deze repen in de koelkast.

    Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze na met koud water.

    Pel de knoflooktenen.

    .

  2. oven

    Bak de groenten.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Leg de blokjes wortel en de tenen knoflook op de bakplaat.

    Besprenkel met de helft van de olijfolie, de versgemalen peper en de komijnzaadjes.

    Bak de wortelen en de knoflook in de oven gedurende circa 30 minuten, tot ze gaar zijn.

    .

  3. Maak de wortelhummus

    Doe de kikkererwten in een diepe mengkom.

    Voeg de geroosterde groenten toe.

    Knijp boven de mengkom de limoen uit.

    Voeg 2 eetlepels olijfolie toe.

    Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.

    Voeg, wanneer nodig, wat water toe.

  4. lepel_vork

    Serveer de wortelhummus

    Serveer de wortelhummus met de groenterepen.

    .