
Stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
... wortels rijk zijn aan vitamine B3?
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.
Was de wortelen en snij ze in stukjes.
Was de pompoen.
Schep de zaden eruit met een lepel.
Snij de schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snij de ui in stukjes.
Ga je de wortelen en pompoen koken: Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de wortelen en pompoen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de wortelen en pompoen gaar in 10 minuten.
Ga je de wortelen en pompoen stomen: Doe de wortelen en pompoen in een stoompan of stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de wortelen en pompoen gaar in 25 tot 30 minuten.
Giet de gare wortelen en pompoen af in een vergiet.
Snij de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de olie in een bakpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.
Voeg de wortelen, pompoen, kipfilet en ui toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg rozemarijn toe naar smaak.
.