Overzicht

Zoete babypuree met andijvie, maïs en gehakt

Vanaf 15 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram andijvie
  • 50 gram opscheplepel maïs
  • 1 rode paprika
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1/2 verse ananas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Groeimelk of volle melk

Wist je dat

... je andijvie ook rauw kunt eten? De blaadjes zijn heel geschikt als salade!

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Kook of stoom de maïs.

    Ga je koken: Doe de maïs in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de maïs net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 3 minuten.

    Ga je stomen: Doe de maïs in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de maïs gaar in 7 tot 8 minuten.

    Giet de maïs af in een vergiet.

  3. mes

    Snijd de paprika en de ananas.

    Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snij de paprika in kleine blokjes.

    Schil de ananas en snij hem vervolgens in kleine stukjes.

    .

  4. Was de andijvie in koud water.

    En snij nadien in kleine stukjes.

    .

  5. koekenpan

    Bak het gehakt en de paprika.

    Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

    Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.

    Voeg de paprika toe en bak het geheel tot het gehakt bruin en gaar is.

    .

  6. Stamp de aardappelen aan

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    .

  7. Maak de puree.

    Voeg de andijvie, paprika, maïs en ananas toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.

    Voeg als laatste het rundergehakt toe.

  8. lepel_vork

    Dek samen met je kindje de tafel.

    Dien de andijviepuree op.