Overzicht

Zoete tonijncakes

Vanaf 18 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 50 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken tonijn op water
  • 1 lente-ui
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 1 blikje maïs (let op: kies voor een blik zonder toegevoegd zout en suiker)
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Koriander
  • Peper

Wist je dat

... er veel verschillende soorten maïs bestaan? We eten echter over het algemeen maar 1 soort: suikermaïs.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. mes

    Bereid de groenten voor.

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes.

    Snij het kontje van de lente-ui en snij in kleine ringen.

    Laat de maïs uitlekken.

    Hak de koriander fijn.

    .

  2. oven

    Bak de zoete aardappel.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de zoete aardappel op.

    Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie.

    Bak de zoete aardappel in de oven in 20 minuten gaar.

    .

  3. Bak de tonijncakes.

    Doe de gebakken zoete aardappel samen met de 2 eieren in een kom en maak fijn met een staafmixer.

    Voeg de uitgelekte tonijn, lente-ui, koriander en maïs erbij en rasp de schil van de citroen erover.

    Breng op smaak met peper en roer alles voorzichtig door elkaar.

    Schep het mengsel met een lepel in een ingevette muffinvorm.

    Druk een beetje aan met de achterkant van de lepel.

    Bak de zoete tonijncakes in 20 tot 25 minuten gaar.

    .

  4. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Serveer de zoete tonijncakes met een salade.

    .