Nutricia baby

Ontdek 4 vakantie opties voordat de baby er is

Als je besloten hebt om op babymoon te gaan met je partner, dan is er de vraag, waar gaan jullie samen heen? Er zijn zoveel mogelijkheden! Je kunt cultuur opsnuiven en gaan shoppen in een stad. Of de rust en ontspanning opzoeken in de natuur. Misschien laten jullie je liever verwennen tijdens een (all-inclusive) zonvakantie. Waar hebben jullie behoefte aan?

Kies een bestemming die jullie allebei fijn vinden, het is tenslotte voorlopig jullie laatste reis samen zonder kindje. Wij hebben 4 verschillende babymoons voor je op een rijtje gezet. Zit er eentje bij die bij jullie past?

1. Citytrip

Als je er kort tussenuit wilt dan is een stedentrip ideaal voor een babymoon. Winkelen, terrasjes pakken, lekker slenteren, uitgebreid eten of musea bezoeken. Er zijn genoeg leuke en afwisselende dingen te doen in een stad. Het kan zijn dat je dit met een kind minder snel zult doen.

Binnen België zijn er veel mooie steden waar je binnen 2 uur naar toe rijdt of eenvoudig het openbaar vervoer naar toe pakt. Ook handig: je spreekt de taal, je weet precies wat je wel of niet kunt eten en eventuele medische hulp is dichtbij. België heeft voor iedereen wel wat te bieden en er is het hele jaar door wel iets te beleven en te doen.

Ook binnen Europa zijn er ontzettend veel mooie steden waar je binnen een paar uur naartoe vliegt, zoals Barcelona, Berlijn en Lissabon. Bij de vliegtuigmaatschappij kun je checken wat de regels zijn om te reizen tijdens je zwangerschap.

Een babymoon is vooral een moment voor jezelf om bij te komen, dus het hoeft niet per se een volgeplande citytrip te zijn. Plan lekker veel rustmomentjes in: neem bijvoorbeeld een lange lunchbreak of pak een terrasje in de zon aan het einde van de dag. En als sommige stukken te ver zijn om te lopen, dan kun je ook een metro, bus of taxi pakken om je voeten een beetje te ontlasten.

Tip: check of je een centraal gelegen accommodatie in de stad kunt boeken. Zo ben je na een drukke dag snel weer terug om uit te rusten. 

2. De natuur in

Als je even weg wilt van alle drukte en hectiek uit het dagelijks leven, kan een babymoon in de natuur een heerlijke optie zijn om even bij te komen. Naast de Belgische steden zijn er nog veel andere mooie plekjes om op babymoon te gaan in ons eigen land. Wandelen, fietsen en vooral genieten van de prachtige omgeving en rust om je heen. De frisse buitenlucht doet wonderen voor je gezondheid. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je kindje in je buik.

En in de Belgische natuur kun je heerlijk tot rust komen! Van dagjes naar het strand, wandelen in de bossen en fietstochtjes door de natuurgebieden in eigen land. Denk aan de Ardennen in het zonnige zuiden, de zee, het mooie Limburg. En er zijn er nog veel meer!

Wil je wat verder reizen? Dan liggen Nederland, Duitsland, Luxembourg en Frankrijk op een steenworp afstand. Als je het gewend bent om te kamperen, dan is dit zeker ook mogelijk tijdens je zwangerschap. Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap wat meer behoefte hebt aan een comfortabel bed, een eigen badkamer en iets meer privacy. Dan kun je bijvoorbeeld een leuk huisje in de bossen huren. Zo kun je enerzijds de natuur opzoeken, maar heb je anderzijds ook het comfort.

3. Zonvakantie

Als je zwanger bent is ook een vakantie naar de zon ook een optie. De zon op je huid is goed voor de aanmaak van vitamine D en het maakt je ook nog extra vrolijk door de aanmaak van endorfine. Wat wil je nog meer? Denk bijvoorbeeld aan Andalusië, Sicilië of de Griekse eilanden. Dit zijn korte vluchten die je naar een compleet andere wereld brengen. Prachtige stranden, mooie steden en bijna het hele jaar door mooi weer.

Op je bestemming kun je ook een auto huren om de omgeving te verkennen. Of je kunt ervoor kiezen om echt helemaal niets (actiefs) te doen en volledig te relaxen. Wat dacht je van een all-inclusive vakantie? Of een adults-only hotel? Nu kan het nog 😉.

4. Cruise

Weleens gedacht aan een cruise? Ideaal als je veel wilt zien, maar vooral op een relaxte manier wil reizen. Een cruiseschip is eigenlijk een varend hotel dat op verschillende plekken aanlegt. Je vaart vaak vooral ’s nachts en overdag kun je een nieuwe stad ontdekken. Je wordt elke dag dus wakker met een ander uitzicht en andere plaats om te bezichtigen. Tijdens het varen kun je rustig bijkomen en als het lekker weer is kun je relaxen & genieten op het dek van het schip. 

Cruises zijn er in alle soorten en maten, dichtbij of ver weg, kort en lang. Ze zijn er zelfs met een all-inclusive arrangement, waardoor je (bijna) nergens meer aan hoeft te denken en je volledig kunt ontspannen. Net als bij het vliegen gelden er voor een cruise ook regels voor reizen tijdens je zwangerschap. Deze kun je checken bij de cruisemaatschappij waarmee je wilt gaan reizen.  

Bij welke babymoon krijg jij al zin om te boeken?

Deze handige tips kunnen je helpen bij het voorbereiden van een babymoon. We hebben ook nog leuke tips om jullie babymoon de meest bijzondere vakantie ooit te maken. Heb je besloten om jullie babymoon te boeken? Gebruik dan onze handige babymoon checklist, zodat je niets vergeet.