5 TIPS om je laatste vakantie samen de meest bijzondere ooit te maken!

Het zal niet lang meer duren voordat jullie ouders zijn. Spannende tijden! Maar ook drukke tijden. Je hebt controles, misschien voel je je niet altijd even lekker en je hebt ook nog genoeg te regelen. Wat is er dan lekkerder om even op de pauzeknop te drukken? Een babymoon is dan de perfecte oplossing. Nog even samen weg voor jullie baby komt. Wie weet wanneer jullie weer samen op reis kunnen? Om van deze laatste reis met zijn tweetjes ook de meest bijzondere ooit te maken, hebben we 5 tips!

Tip 1: Zwangerschaps fotoshoot

De zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Reden te meer om die bijzondere periode vast te leggen met een fotoshoot. Dit kan natuurlijk thuis, maar waarom doe je het niet op je vakantie? Je bent dan lekker ontspannen, je hebt er meer tijd voor en het is leuk om samen te doen in een andere omgeving.

Een fotograaf voor de shoot kun zelf regelen via het internet of via de telefoon. Ook kun je de hulp inschakelen van je vakantieaccommodatie. Probeer vooraf wel goede afspraken te maken over de kosten en het aantal foto’s dat je meekrijgt.

Tip 2: Tijdcapsule voor de kleine

Tijdens de zwangerschap gebeurt er zoveel en gaat er zoveel door je heen. Op wie zal je kleine lijken? En wat zal hij later worden? Leuk om al deze dingen vast te leggen, te bewaren en later (wanneer je kleine niet klein meer is) met hem te delen. Dit kan met een tijdcapsule!

Zo kun je samen met je partner een brief aan je kindje schrijven. Bijvoorbeeld over de zwangerschap, je angsten en je dromen voor je kleintje.

Ook kun je er een bucket list voor je kindje in de tijdcapsule stoppen. Hierin schrijf je alle dingen die je in het eerste jaar of later met je baby wilt gaan doen. Dit kan zijn: samen picknicken in het gras, naar de kinderboerderij, taart grabbelen op zijn eerste verjaardag tot een mooie reis die jullie samen willen gaan ondernemen.

Ook leuk voor in de tijdcapsule is een fotoboek met bijzondere foto’s van jullie, de opa’s en oma’s en andere belangrijke personen in jullie leven. Als je niet cameraschuw bent zou je in plaats van een fotoboek ook een video kunnen maken!

Het leuke van de tijdcapsule is dat je zelf kunt bepalen wanneer je de capsule aan je kindje geeft. Bewaar je het tot zijn afstuderen of wacht je tot hij gaat trouwen? Je kunt alles in een mooie doos stoppen en zo bewaren, maar je kunt ze ook digitaal maken.

Tip 3: Speciale dingen voor elkaar doen

Omdat er veel op punt staat te veranderen in jullie leven is het fijn om even echt op elkaar te focussen. Dit kan op heel veel verschillende en persoonlijke manieren.

Je kunt een leuk persoonlijk cadeautje voor je partner kopen, maken of laten maken. Je kunt ook een mooie muziek playlist samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor liedjes waar jullie samen herinneringen aan hebben. Of liedjes waarvan je weet dat je partner daarvan houdt.

Een andere, heel persoonlijke manier is om brieven aan elkaar te schrijven. In deze brief zou je herinneringen kunnen ophalen, beschrijven hoe jullie samen hebben besloten om ouders te worden en omschrijven wat voor ouder je denkt dat je partner gaat worden.

Het is ook leuk om een vragenlijst samen te stellen, die jullie apart van elkaar kunnen invullen. Het kan gaan over wat je zelf hebt ervaren als kind, wat je eerste herinnering was, over hoe je nu bent en over het aanstaande ouderschap. Als je deze allebei invult is het niet alleen leuk voor jullie om te lezen maar ook leuk om te bewaren voor als je kindje groot is!

Tip 4 : Jullie eigen parenting plan

Grote kans dat jullie al samen beslissingen nemen over hoe de babykamer eruit komt te zien, welke kinderwagen jullie kiezen en waar je baby geboren zal worden. Hebben jullie ook al nagedacht over hoe jullie het na de geboorte gaan doen? Weten jullie al welk kinderdagverblijf je kiest? Wat jullie belangrijk vinden in het basisonderwijs? Hoe regelen jullie de opvang of de dagelijkse taken in het huishouden? 

Er is genoeg om over na te denken en beslissingen over te nemen als het om je kleine gaat. Natuurlijk kun je al deze beslissingen op het moment zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om het een en ander vast te leggen in een parenting plan. Op vakantie hebben jullie de tijd en rust om hier samen naar te kijken. Voor veel nieuwe ouders geeft zo’n parenting plan extra rust en zelfvertrouwen. Het is ook leuk om te zien hoe jij en je partner tegen de verschillende dingen aankijken!

Tip 5 : Samen nog 1 keer genieten van uber-de-luxe

De vakanties die je zult hebben als jullie kindje er eenmaal is zullen waarschijnlijk plaatsvinden in vakantieparken, zwemparadijzen en accommodaties met kinderclubs en andere kindvriendelijke activiteiten. Je kunt er daarom voor kiezen om deze (voorlopig) laatste vakantie samen uitbundig te vieren. Dompel jezelf bijvoorbeeld onder in de luxe van een bruidssuite. Slaap samen lekker uit en geniet dan van een lekker uitgebreid ontbijt op bed. In de avond kunnen jullie heerlijk uitgebreid gaan dineren om het extra bijzonder te maken.

Geniet ervan samen!

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders