Nutricia baby
Voeding

Niet geschikt tot 12 maanden

Er zijn verschillende voedingsstoffen die je kindje tot 12 maanden nog niet mag eten.

Wat is niet geschikt tot 12 maanden

Andere voedingsstoffen, zoals suiker en zout, moet je eigenlijk altijd tot een minimum beperken. Gebruik tijdens het koken van de maaltijd voor je kleintje dus geen suiker of zout.

Zout

Te veel zout is slecht voor de ontwikkeling van de nieren van je kindje. Natrium is een onderdeel van zout (natriumchloride). Sommige voeding bevat natuurlijke natrium, maar pas op met producten waar volgens het etiket zout aan is toegevoegd. Bouillonblokjes, soepen, kant-en-klaar sauzen en maaltijden bevatten vaak veel zout. Gebruik deze dus liever niet. Wil je je kleintje toch een complete en uitgebalanceerde maaltijd voorzetten? Kies dan voor een van de vele babymaaltijden van Olvarit.

Suiker

Suiker kan de (doorkomende) tandjes van je kindje aantasten. Bovendien kan hij zich als een echte zoetekauw ontwikkelen en dat is op de lange termijn niet goed voor zijn gezondheid. Kies voor voeding die van nature al zoet is, zoals fruit en worteltjes. Let goed op de hoeveelheid suiker die is toegevoegd aan toetjes. Kies voor zuivelproducten waaraan zo min mogelijk suiker is toegevoegd. En let erop dat ook aan hartig eten suiker toegevoegd kan zijn.

Honing

Honing kan sporen bevatten van de bacterie Clostridium botulinum. Deze bacterie komt via de bijen in de honing terecht. Jij hoeft je daar voor jezelf geen zorgen over te maken, maar het kan wel kwaad bij kindjes tot 12 maanden.

Prei, ui en harde koolsoorten

Prei, ui, rode kool, spitskool, boerenkool en spruitjes zijn wat zwaarder verteerbaar. Bij je kindje kunnen ze darmkrampjes veroorzaken. Wacht daarom met deze groentesoorten tot je kindje 12 maanden is.

Kant-en-klaar producten voor volwassenen

Deze producten bevatten vaak veel zout. Gebruik ze dus liever niet. Wil je je kindje toch een complete en uitgebalanceerde maaltijd voorzetten? Kies dan voor een van de babymaaltijden van Olvarit

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 10 maanden

Vragen of advies over jezelf of je kindje?