Nutricia baby

Andere eetgewoonten tijdens je zwangerschap

Nu je zwanger bent, eet je misschien wel heel anders dan ervoor. Omdat je meer op je eten let bijvoorbeeld, maar ook omdat je smaak verandert of omdat je eetlust heel anders is.

Veranderingen in je lichaam

Je lichaam verandert nu je zwanger bent. En dat is niet alleen aan de buitenkant. Zwanger zijn betekent ook dat je stofwisseling anders verloopt en ook de hoeveelheid hormonen in je lijf is compleet anders. Dat kan invloed hebben op je eetgewoonten. Zo kun je last krijgen van maagzuur of misselijkheid waardoor je anders gaat eten dan voorheen. En aan het einde van de zwangerschap is je baby zo groot dat deze tegen je maag en darmen kan drukken. Daardoor eet je ook niet meer gemakkelijk grote porties. Lees hier meer over minder eetlust tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Smaak verandert

Vooral door de hormonen die nu door je lijf gieren, kan ook je smaak veranderen. Dingen waar je normaal dol op was, lust je niet meer en andersom. Veel vrouwen merken dat ze soms onbedwingbare trek krijgen in ‘rare’ voedingsmiddelen als augurken, frikandellen of ijs. Op zich hoef je je niet heel druk te maken als je af en toe van dit soort eetbuien tijdens je zwangerschap hebt, maar meld het wel bij je verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Hou wel goed in de gaten wat normaal is aan gewichtstoename en wat je nu nodig hebt.

Gezond eten

Wat er ook gebeurt met je smaak of je eetlust: probeer zo gezond mogelijk te kiezen. Want gezond eten is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby. Niet alleen voor nu, maar ook voor de gezondheid van je kind later. Check de 10 dingen die je moet weten over eten als je zwanger bent.