Nutricia baby

Ontbijt goed begin van de dag

Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag, ook voor je peuter.

Het geeft je kindje de energie die hij nodig heeft voor een dag vol nieuwe ontdekkingen! Producten met granen zoals brood, pap of muesli zijn heel geschikt. De vezels uit granen zijn namelijk goed voor de darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel. Ze brengen de spijsvertering op gang en zorgen ervoor dat je kindje tot de lunch genoeg heeft aan één tussendoortje.

Brood en broodbeleg

Nu je peuter ouder is dan 12 maanden, kun je voor vezelrijk brood kiezen, zoals volkorenbrood. Besmeer het brood met margarine, want dit bevat goede vetten die je kleintje nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. Omdat de meeste kindjes wat te weinig vetten binnenkrijgen, kun je beter margarine gebruiken dan halvarine.


Broodbeleg

Geschikte soorten beleg zijn (smeer)kaas, vleeswaren, ei, magere yoghurt, fruitstroop, fruit (bijvoorbeeld banaan), confituur en hagelslag. Ook voor broodbeleg geldt: variatie is belangrijk. Wissel daarom hartig beleg af met zoet. Vermijd vetrijke voedingsmiddelen die vaak veel vet, zout en of suiker bevatten. 


Pap

Pap zit boordevol granen en is daarom een vezelrijke en gezonde start van de dag. Je kunt het eenvoudig bereiden met melk. En voor je kindje is het lekker én makkelijk om te eten. Wel zo handig op een drukke ochtend…. Pap speciaal voor peuters, zoals Olvarit Granen, is een gezonde bron van energie en daarom een goede keuze. In tegenstelling tot pap voor volwassenen is deze pap rijk aan vitamine D en is er geen zout aan toegevoegd.Kies altijd een ontbijt dat is afgestemd op de leeftijd van je kindje. Geef hem dus liever geen producten voor volwassenen. Daaraan is vaak zout of suiker toegevoegd en dat is niet goed voor je peuter.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 13 maanden