Vitamine C en het immuunsysteem

Vitamine C is belangrijk voor de gezondheid van je kindje. Het helpt het immuunsysteem van je baby te ondersteunen. Het is dus belangrijk dat je kindje via een gezond en gevarieerd voedingspatroon voldoende vitamine C binnenkrijgt. Lees verder voor tips om voldoende vitamine C via het dagschema van je kindje aan te bieden.

Het belang van vitamine C

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is een belangrijke vitamine en antioxidant voor het menselijk lichaam. Het ondersteunt ook de vorming van collageen voor de normale werking van bloedvaten en de huid, en helpt bij de ijzeropname. 

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Je kan het immuunsysteem van je kindje dus een handje helpen door voldoende vitamine C via de voeding aan te bieden.

Hoeveel vitamine C heeft een baby nodig?

Is jouw baby tussen de 6 en 12 maanden oud? Dan adviseert de Hoge Gezondheidsraad een dagelijkse inname van 50mg vitamine C per dag. Is je kindje tussen de 1 en 3 jaar oud? Dan is het advies om je kindje 60mg vitamine C per dag aan te bieden.

Vitamine C in de voeding van je kindje

Hoe kun je ervoor zorgen dat je kindje voldoende vitamine C inneemt? 

  • Vitamine C zit in borstvoeding, de beste voeding voor baby's. 
  • Vitamine C is aanwezig in groenten en fruit, zoals citrusvruchten (mandarijn, clementine, citroen, grapefruit), appels, bananen, peren, rood fruit (aardbeien, frambozen, krenten), tomaten en kiwi’s. Bloemkool, raap, venkel, spinazie, broccoli, paprika en aardappelen bevatten ook veel vitamine C.
  • Onze Nutrilon opvolg- en Peutergroeimelk, zoals alle opvolmelk, bevatten ook altijd vitamine C. 

Is je kindje geen fan van groente en fruit? Probeer eens een lekkere fruitsalade, of groentespiesjes in alle kleuren van de regenboog aan te bieden. Je kindje zal vast lekker smullen!😉

Recepten voor je kindje die vitamine C bevatten

Op zoek naar inspiratie ? Deze recepten bevatten vitamine C: 

Op zoek naar lekkere tussendoortjes? Bekijk dit recept voor een heerlijke smoothie trifle met kiwi of banaan voor kindjes vanaf 6 maanden.