5 tips tegen RUSTELOZE BENEN

Last van een kriebelend en tintelend gevoel in je benen als je in bed ligt? Zo erg dat je er niet van kunt slapen? Of kun je je benen haast niet stilhouden als je rustig op de bank wilt zitten? Dit noemen ze rusteloze benen of ook wel het restless-legssyndroom. Het komt vaak voor bij zwangeren. En gelukkig is het bijna altijd weer over als je bevallen bent.

Hoe ontstaan rusteloze benen?

Dat weten we eigenlijk niet. Meestal hebben vrouwen er sowieso vaker last van dan mannen. Het zit soms ook in de familie. De klachten kunnen versterkt worden door roken, alcoholgebruik, koffie, overgewicht en weinig bewegen. Rusteloze benen zijn gelukkig onschuldig maar het kan wel lastig en vervelend zijn en je je nachtrust kosten. We hebben wat tips voor je om je rusteloze benen rustig te houden.

5 tips tegen rusteloze benen

1. Drink geen koffie of andere dranken met cafeïne

Probeer of het helpt om koffie, thee, cola en energydrink helemaal te laten staan en in elk geval in de avond. 

2. Wandel, fiets, zwem… beweeg!

Veel bewegen is goed. Maak overdag een wandeling, een fietstochtje of ga lekker zwemmen. Meer bewegen (niet ‘s avonds) helpt om de klachten te beperken. 

3. Ga niet intensief sporten vlak voor het slapen

Je lichaam staat dan in de actieve stand en komt te langzaam tot rust. Sport liever eerder op de dag. 

4. Douche afwisselend warm en koud

Afwisselende baden met heet en koud water kan helpen om de klachten te verminderen. Aangezien je thuis waarschijnlijk geen ijskoud dompelbadje hebt: probeer eens afwisselend heet en koud te douchen.

5. Vraag je lief om een massage

Vraag je partner om af en toe voor het slapengaan je benen te masseren met olie. Heerlijk ontspannend en wie weet werkt het.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!