Overzicht

Courgetti met zalm en avocadosaus

Frisse en vullende pasta van courgetteslierten

courgetti met zalm en avocadosaus
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen vlees
ingrediënten courgetti zalm en avocadosaus

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 2 courgettes
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 2 stukken verse zalm (300 gram)
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 knoflookteen
  • 50 gram rucola
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Citroensap
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels olie
  • Nodig: spirelli (spiraalsnijder), blender, keukenmachine of staafmixer, 2 bakpannen
  • Bevat vis en melk

Bereidingswijze

  1. Courgetti maken

    Was de courgettes goed schoon.

    Haal de boven- en onderkant van de courgettes.

    Draai de courgettes in de spirelli zodat er mooie lange slierten ontstaan.

    Leg de courgetti even opzij.

    .

  2. Maak de avocadosaus

    Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit.

    Doe de avocado’s met de Griekse yoghurt in een blender of keukenmachine.

    Je kunt ook een kom met staafmixer gebruiken.

    Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.

    Blend de avocado met de Griekse yoghurt totdat je een romige saus hebt.

    .

  3. Bak de pijnboompitjes en de zalm

    Zet een pan op het vuur en voeg de pijnboompitjes toe.

    Rooster de pijnboompitjes kort totdat ze lichtbruin zijn.

    Haal de pijnboompitjes uit de pan en doe wat olijfolie in de pan.

    Doe de zalm in de pan en bak deze mooi gaar.

    Voor jou is het als zwangere belangrijk om de zalm goed gaar te bakken, zodat eventuele ziekmakende bacteriën worden gedood.

    De zalm mag dus van binnen niet meer roze (rauw) zijn.

    .

  4. Bereid de groenten

    Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.

    Je kunt de knoflook ook persen met een knoflookpers.

    Zet de koekenpan op hoog vuur en laat deze heet worden.

    Voeg olijfolie toe aan de pan en verlaag het vuur naar middelhoog.

    Fruit de ui en knoflook in de pan tot de ui glazig is.

    Pas op dat de knoflook niet verbrand! Was de cherrytomaten, halveer ze en voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook.

    Bak even kort mee totdat ze wat zachter worden.

    Bak de zongedroogde tomaten en de courgetti kort mee, zodat de courgetti wel knapperig blijft.

    Zet het vuur uit en voeg de avocadosaus aan de courgetti toe en roer goed door.

    .

  5. Verdeel de pasta over de borden.

    Garneer met de zalm, rucola, pijnboompitten en parmezaanse kaas.