Overzicht

Verwarmende pompoensoep

Voor alle koude dagen, of als je wel een oppepper kan gebruiken! Vrij van allergenen

Olvarit visage de petit-déjeuner
  • Lunch
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • Een stukje verse gember (ongeveer 2 bij 2 cm)
  • 2 grote wortelen
  • 4 tomaten
  • 1 flespompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Bouillonblokje*
  • 750-1000 ml water
  • *Let op dat er geen allergenen in het bouillonblokje zitten, als je ergens allergisch voor bent!
  • Benodigdheden: soeppan of grote kookpan, staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snij de groenten kleiner.

    • Pel de knoflook en ui en snij in stukken (je gaat het pureren, dus het hoeft niet per se heel fijn) • Schil het stukje gember en snij deze in fijne stukjes.

    • Was de wortelen en tomaten en snij in blokjes.

  2. Hak de pompoen in stukken.

    • Snij de pompoen doormidden of in schijven.

    • Verwijder de draderige binnenkant en de zaadjes.

    • Snij de pompoen in stukken.

    • Bij een flespompoen hoef je de buitenkant niet te schillen, gebruik je een andere pompoen? Dan wel!.

  3. Maak de soep.

    • Zet een waterkoker op en kook een ruime hoeveelheid water.

    • Zet een grote (soep)pan op het vuur en verhit de olijfolie.

    • Voeg de knoflook, ui en gember toe en fruit deze in een paar minuten glazig.

    • Voeg de stukken pompoen, wortel, tomaat en naar wens de kruiden toe.

    • Bak de groenten nog zo’n vijf minuten op halfhoog vuur, zodat deze iets zachter zijn en wat smaak hebben afgegeven.

    • Verkruimel het bouillonblokje, voeg deze toe en bak kort mee.

    Als je kruiden verwarmd komt er meer smaak vrij.

    • Zet het vuur lager en voeg een ruime hoeveelheid vooraf gekookt water toe, zodat de groenten onder water staan.

    • Kook de soep 10-15 minuten op een lager vuur totdat de groenten zacht zijn geworden.

    • Giet een deel van het water af, maar vang dit water op! Met dit kookvocht kun je naar wens de soep dunner van structuur maken.

    In het kookvocht zitten namelijk veel smaken die zijn vrijgekomen.

  4. Pureer de soep met een staafmixer of met een blender.

    • Pureer de ingrediënten samen met een deel van het kookvocht.

    • Vind je de soep te dik? Voeg dan wat kookvocht toe wat je achter hebt gehouden! • Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper en serveer de soep warm in een grote kom.