Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Zwangerschap (Emotie en Relatie)

Zwangerschapsemoties

Tijdens je zwangerschap kunnen je emoties heftiger zijn dan normaal. Je bent bijvoorbeeld eerder geïrriteerd door kleine dingen, of je moet huilen zonder dat daar een duidelijke reden voor is.

Babyblues

Met al die extra hormonen tijdens je zwangerschap is het heel normaal dat je last hebt van stemmingswisselingen. Je lichaam werkt namelijk hard aan de ontwikkeling van je kindje. Soms kun je daardoor zomaar in tranen uitbarsten, je ontzettend moe voelen of juist heel snel boos worden. Als je last hebt van zwangerschapsblues, dan helpt het om erover te praten. Met je gynaecoloog bijvoorbeeld of met vriendinnen.

Sporten

Zwanger en sporten

oals je weet, is sport en beweging goed voor iedereen. Dus ook als je zwanger bent.

Lees meer
Emotie en relaties

Bang dat ik geen goede moeder wordt

Emotie en relaties

Ik geniet niet van mijn zwangerschap

Emotie en relaties

Ik mis mijzelf alles draait om mijn buik.

Voor veel aanstaande moeders lijkt het alsof hun buik hun leven overneemt. Hoe groter de buik, hoe meer je het gevoel hebt dat je zelf verdwijnt! 

Lees meer
Emotie en relaties

Laten weten dat je zwanger bent

Sinds bevestigd is dat je zwanger bent, wil je het nieuws ongetwijfeld van de daken schreeuwen, maar tegelijk wil je de eerste drie maanden ook voorzichtig zijn.

Lees meer
Emotie en relaties

Mijn baby laat op zich wachten

Je barst wellicht van verlangen om je baby in je armen te nemen en bent vast bereid alles te proberen om je weeën op gang te brengen, maar probeer om rustig te blijven. Je zult zien: je geduld zal beloond worden.

Lees meer
Emotie en relaties

Miskraam

Een miskraam is een pijnlijke ervaring. Het is verschrikkelijk om mee te maken, maar gelukkig worden de meeste vrouwen opnieuw zwanger en kunnen ze genieten van een normale, gezonde zwangerschap.

Lees meer
Emotie en relaties

Wanneer zeg ik mijn baas dat ik zwanger ben?

De meeste vrouwen delen dit heugelijke nieuws liever niet meteen met alle collega’s. Dat is begrijpelijk, maar denk erom dat er wetten bestaan die je tijdens je zwangerschap en ouderschapsverlof beschermen.


Lees meer
Emotie en relaties

Babynaam kiezen

Je hoeft je geen zorgen te maken als jij en je partner het niet onmiddellijk eens raken over een naam - dat is volkomen normaal. Hou vooral de pret erin! Deze informatie zal je helpen bij het zoeken van een babynaam. ​​​

Onze handige tools om je verder te helpen

Vragen of advies over jezelf of je kindje?