Alle baby informatie van A tot Z

Baby (Voeding)

Voeding

Je kindje maakt reuzesprongen in zijn ontwikkeling. Hierbij is gezonde en gevarieerde voeding heel belangrijk. Voor de gezondheid op korte termijn, maar ook voor de gezondheid in de toekomst!

Bijvoeding en vaste voeding

Stopt je kindje zijn speelgoed in zijn mondje, sabbelt hij aan zijn vuistjes of houdt hij jouw eten nauwlettend in de gaten? Dan is je kindje klaar voor een nieuw avontuur: eten van een lepeltje!

De eerste keer lepelvoeding geven is een echte mijlpaal. Leuk en spannend tegelijk! Nieuwe smaken en structuren gaan het dagmenu van je kleine verrijken en zorgen voor een nieuwe stap in de ontwikkeling.

Voeding

Lekkere, gezonde en makkelijke recepten voor jou en je kindje.

Vind recepten
Voeding

Top 9 gezonde groentepapjes en fruitpapjes

Je kindje went het beste aan vast voedsel als je kiest voor eten met een zachte structuur en een eenvoudige smaak en structuur

Lees meer
Voeding

Het belang van vlees

Ik heb gehoord dat ik vanaf 6 maanden moet starten met vlees. Waarom moet dit en welk vlees mag ik geven?

Lees meer
Voeding

Het belang van fruit

Mijn kindje wil geen fruit meer eten. Ik heb al veel geprobeerd en geef hem nu dus twee groentepappen per dag. Hebben jullie tips?

Lees meer

Voedingsschema's voor elke leeftijd

Om je te helpen, bij de introductie van bijvoeding en de nieuwe indeling van je dagschema, vind je op deze pagina voor verschillende leeftijden een dagmenu.

Voeding

Voedingsschemas

Weet jij wat je kindje nodig heeft aan voedingsstoffen?

Lees meer
Voeding

Melk en vaste voeding

Loop niet te hard van stapel met het eerste lepeltje. Start met een paar theelepeltjes per dag. Zorg dat je kindje niet té hongerig is, kies bijvoorbeeld een moment tussen twee voedingen in.

 

Lees meer
Voeding

Welk water voor babyvoeding?

Ik hoor dat niet elk water even goed is voor een baby. Welk water mag ik gebruiken om flesvoeding klaar te maken? ​​​​


Lees meer
Voeding

Nachtvoeding voor je baby

Geen twee baby's zijn gelijk. De meeste baby's moeten wanneer ze nog erg jong zijn 's nachts gevoed worden doordat ze een erg kleine maaginhoud hebben. Bij sommige baby's zal dit een tijd langer duren.

Lees meer

Alles over flesvoeding

Borstvoeding is het beste voor je kindje. Toch kan er een moment komen waarop je besluit over te stappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding.

Kies je voor flesvoeding, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je baby de juiste voeding krijgt. Hoe stap je over van borstvoeding naar het flesje? Welke flesvoeding kun je het beste kiezen? Krijgt je kleintje voldoende te drinken? Allemaal vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op weet. Op deze website vind je informatie over flesvoeding voor baby’s vanaf 6 maanden.

Voeding

Welk soort flesvoeding

Stap je van borstvoeding over op flesvoeding of een combinatie van beide? Begin dan met de juiste flesvoeding voor je kindje.

Lees meer
Voeding

Overstappen van borst- naar flesvoeding

Misschien weet je niet welke voeding je moet kiezen of hoeveel je moet geven. Je kunt met je vragen contact opnemen met Nutricia Babyvoedinglijn. Ook het consultatiebureau kan je helpen.

Lees meer

Borstvoeding

Borstvoeding is een van de mooiste wonderen der natuur: het voedt, de borstvoeding is overal beschikbaar en heeft altijd de juiste temperatuur. De samenstelling van borstvoeding is helemaal afgestemd op de behoefte van je baby.

Onze handige tools om je verder te helpen

Vragen of advies over jezelf of je kindje?