Welke flesvoeding kiezen?

Moedermelk is de ideale voeding voor je baby. Wij ondersteunen de aanbeveling van de WHO om tot 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven, en tot 2 jaar borstvoeding te blijven geven. Wanneer borstvoeding niet (meer) mogelijk is, kan flesvoeding een oplossing bieden. Daarom is het geruststellend te weten dat er flesvoeding bestaat, zoals Nutrilon opvolgmelk. Wil je je baby Nutrilon opvolgmelk geven en vraag je je af welke formule je best gebruikt? Denk je erover om van melkvoeding te veranderen of wil je weten hoe je dat moet doen? Wij zijn er om je te begeleiden.

Moedermelk, de hoofdvoeding van je baby tot 6 maanden

Als borstvoeding niet (meer) mogelijk is, kan je je baby vanaf de leeftijd van 6 maanden opvolgmelk geven. Neem steeds contact op met je pediater voordat je dat doet. Deze laatste kan je advies geven op basis van de behoeften van je baby.

Wanneer van voeding veranderen?

Vertoont je baby tekenen van ongemak na de voeding? Dat kan verschillende oorzaken hebben: de zuigfles, de speen of de houding waarin je baby gevoed wordt spelen hierbij bijvoorbeeld een rol. En soms kan de voeding zelf de oorzaak zijn.

Als je kind na verschillende pogingen om het te troosten nog steeds ontevreden lijkt te zijn tijdens het voeden, neem dan contact op met je pediater. Hij kan je vertellen of het ongemak van je baby voldoende reden is om van melkvoeding te veranderen.

Verander nooit van voeding zonder medisch advies. Dit geldt ook wanneer je na enkele weken de resultaten van de nieuwe voeding nog steeds niet ziet. De overgang naar een nieuwe voeding vereist namelijk een aanpassing van het spijsverteringsstelsel van je baby.

Een voeding aangepast aan de behoeften van je baby

Nutrilon heeft verschillende melkvoedingen ontwikkeld aangepast aan de behoeften van je kindje vanaf de leeftijd van 6 maanden. Wij raden je echter aan om steeds je pediater te raadplegen voordat je overschakelt op flesvoeding of van melk verandert.

Nutrilon® Profutura 2, onze formule voor de overgang van borst-naar flesvoeding of in combinatie met borstvoeding. Geschikt voor baby's tussen 6 en 12 maanden.

Nutrilon® 2 Opvolgmelk, onze formule speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de voedingsbehoeften van je baby tijdens elke fase van zijn ontwikkeling. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

 

Onze ingedikte formule

Nutrilon® Verzadiging, een verbeterd recept met Pronutra®-ADVANCE, is speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de specifieke voedingsbehoeften van je baby tijdens elke fase van zijn ontwikkeling. Geschikt voor baby's tussen 6 en 12 maanden.

Nutrilon® Prosyneo 2 is een formule op basis van eiwithydrolysaat, die speciaal ontworpen is om te beantwoorden aan de voedingsbehoeften van je baby tijdens elke fase van zijn ontwikkeling. Geschikt voor baby's tussen 6 en 12 maanden.

 

 

Nutrilon® Lactosevrij, onze lactosevrije formule.

Speciale melkvoeding aangepast aan de behoeften van je baby

Nutrilon heeft speciale melkvoedingen ontwikkeld, aangepast aan de behoeften van je kleintje. Dit zijn voedingen voor medisch gebruik, die steeds onder medisch toezicht gebruikt moeten worden.

 

Nutrilon® Omneo 2 is speciaal ontwikkeld als dieetvoeding bij krampen, kolieken, moeizame ontlasting of constipatie. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

Nutrilon® Pepti MCT is speciaal ontwikkeld als dieetvoeding bij koemelkeiwitallergie in combinatie met malabsorptie.

Nutrilon® Pepti SYNEO® is speciaal ontwikkeld ’als dieetvoeding bij koemelkeiwitallergie.

Nutrilon® Nutriton

is speciaal ontwikkeld ’als dieetvoeding bij regurgitatie. Om toe te voegen aan borst- of flesvoeding.

Nutrilon® A.R 2 is speciaal ontwikkeld als dieetvoeding bij regurgitatie. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

Is je baby ouder dan 12 maanden?

Ontdek hier ons artikel over peuter groeimelk.

Nutrilon

Tools