Hoe maak je een flesje klaar

Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die baby's nodig hebben om goed te groeien. Daarom raden wij aan om je kind minstens de eerste zes maanden borstvoeding te geven.

Wanneer je besluit om te stoppen met borstvoeding of je kiest om de borstvoeding met flesvoeding te combineren, dan kan je rekenen op Nutrilon®. De overstap van borst- naar flesvoeding vergt wat geduld. Je baby moet wennen aan een ander mondgevoel en een andere smaak, terwijl jij zal merken dat je melkproductie afneemt. 

Bij de eerste flesjes is er vaak sprake van wat aarzeling. Wij geven je enkele tips zodat de bereiding van flesjes voor jou geen geheimen meer heeft!

De stappen om je flesje te bereiden

Voor je begint 

Was je handen en zorg dat het materiaal dat je gaat gebruiken helemaal proper is (flesje en speen).     

Stap 1

Giet de nodige hoeveelheid water op kamertemperatuur in het flesje. Volg de hoeveelheden zoals aangegeven op de Nutrilon®-verpakking. Kies voor mineraalarm water (controleer op het etiket op de fles of dit water geschikt is voor zuigelingenvoeding).Stap 2

Warm het flesje gedurende 30 seconden op in de microgolfoven op 600 Watt. Om te zorgen dat het water gelijkmatig warm is, rol je het flesje tussen je handen. Je kunt ook een waterkoker gebruiken, maar let er daarbij op dat je niet boven de 37°C gaat.


Stap 3

Voeg het aantal maatschepjes poeder toe aan het water, zoals aangegeven op de Nutrilon®-verpakking (1 maatschepje per 30 ml water). Vul de maatschepjes tot de rand en gebruik de afstrijkrand van de doos om overtollig poeder af te schrapen. Volg altijd de aangegeven dosering en gebruik het meegeleverde maatschepje. 


Opmerking: voeg het melkpoeder aan het water toe, en niet omgekeerd. Als je eerst het melkpoeder en dan pas het water in het flesje doet, kan het zijn dat het melkpoeder niet goed oplost.

Stap 4

Berg het maatschepje op: klik het vast in het deksel van de doos om te vermijden dat het handvat met het melkpoeder in contact komt. Sluit de doos na gebruik hermetisch af. Je zou een klik-geluid moeten horen.


Stap 5

Sluit het flesje.


Stap 6

Schud het flesje onmiddellijk krachtig en verticaal tot het poeder volledig is opgelost.


Stap 7

Controleer de temperatuur van de melk door een druppel op de binnenkant van je pols te doen.


Je flesje is klaar, bravo! Je kunt het nu aan je kindje geven. Zorg ervoor dat hij of zij zich in een comfortabele positie bevindt en de speen steeds met melk gevuld is.

Belangrijk: Borstvoeding is de beste voeding voor baby's. Volg altijd de bereidingsinstructies op de doos. Aan een onjuiste bereiding en/of bewaring zijn risico’s voor de gezondheid van je baby verbonden.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?