´╗┐

Hoe maak je een flesje klaar ?

Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die baby's nodig hebben om goed te groeien. Daarom raden wij aan om je kind minstens de eerste zes maanden borstvoeding te geven.

Wanneer je besluit om te stoppen met borstvoeding of je kiest om de borstvoeding met flesvoeding te combineren, dan kan je rekenen op Nutrilon®. De overstap van borst- naar flesvoeding vergt wat geduld. Je baby moet wennen aan een ander mondgevoel en een andere smaak, terwijl jij zal merken dat je melkproductie afneemt. 

Bij de eerste flesjes is er vaak sprake van wat aarzeling. Wij geven je enkele tips zodat de bereiding van flesjes voor jou geen geheimen meer heeft!

De stappen om je flesje te bereiden

Voor je begint 

Was je handen en zorg dat het materiaal dat je gaat gebruiken helemaal proper is (flesje en speen).     

stap1-geopende-fles

Stap 1

Giet de nodige hoeveelheid water op kamertemperatuur in het flesje. Volg de hoeveelheden zoals aangegeven op de Nutrilon®-verpakking. Kies voor mineraalarm water (controleer op het etiket op de fles of dit water geschikt is voor zuigelingenvoeding).stap2-fles-in-de-magnetron

Stap 2

Warm het flesje gedurende 30 seconden op in de microgolfoven op 600 Watt. Om te zorgen dat het water gelijkmatig warm is, rol je het flesje tussen je handen. Je kunt ook een waterkoker gebruiken, maar let er daarbij op dat je niet boven de 37°C gaat.


stap3-geopende-verpakking-flesvoeding

Stap 3

Voeg het aantal maatschepjes poeder toe aan het water, zoals aangegeven op de Nutrilon®-verpakking (1 maatschepje per 30 ml water). Vul de maatschepjes tot de rand en gebruik de afstrijkrand van de doos om overtollig poeder af te schrapen. Volg altijd de aangegeven dosering en gebruik het meegeleverde maatschepje. 


Opmerking: voeg het melkpoeder aan het water toe, en niet omgekeerd. Als je eerst het melkpoeder en dan pas het water in het flesje doet, kan het zijn dat het melkpoeder niet goed oplost.

stap4-verpakking-flesvoeding

Stap 4

Berg het maatschepje op: klik het vast in het deksel van de doos om te vermijden dat het handvat met het melkpoeder in contact komt. Sluit de doos na gebruik hermetisch af. Je zou een klik-geluid moeten horen.


stap5-fles

Stap 5

Sluit het flesje.


stap6-schudden-met-de-fles

Stap 6

Schud het flesje onmiddellijk gedurende 30 seconden krachtig en verticaal tot het poeder volledig is opgelost.


stap7-temperatuur-checken

Stap 7

Controleer de temperatuur van de melk door een druppel op de binnenkant van je pols te doen.


Je flesje is klaar, bravo! Je kunt het nu aan je kindje geven. Zorg ervoor dat hij of zij zich in een comfortabele positie bevindt en de speen steeds met melk gevuld is.

Hoelang kan ik een bereid flesje bewaren ? 

  • Een bereid flesje moet binnen het uur worden opgedronken. De rest moet worden weggegooid en mag niet opnieuw worden gebruikt. Anders verliest de melk al haar voedingswaarde, en kan deze door de bacteriën in het speeksel van je kleintje besmet worden. 
  • Melk bereid op basis van melkpoeder kun je niet invriezen, in tegenstelling tot moedermelk.
  • Ter herinnering: na opening kun je een doos Nutrilon® 4 weken goed afgesloten en op een koele en droge plaats bewaren.

Hoeveel flesje geef ik mijn kind ? 

Vooral in het begin kan de behoefte verschillen bij elk kind, omdat het nog geen vaste voedingsritme heeft opgebouwd. Het aantal flesjes dat je kindje nodig heeft hangt af van vele factoren zoals het gewicht en de lengte.


Klik hier voor een voorbeeldschema van de gemiddelde hoeveelheid voeding die een kindje nodig heeft.

Accepteer cookies

Belangrijk: Borstvoeding is de beste voeding voor baby's. Volg altijd de bereidingsinstructies op de doos. Aan een onjuiste bereiding en/of bewaring zijn risico’s voor de gezondheid van je baby verbonden.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE?