Lekkere fruitshake met Nutrilon Dreumesmelk

‘Mamaaaa! Ikke honger!’ Na een dag vol spelen en ontdekken heeft je kindje vaak trek. Een goed moment om je kleine te verwennen met een Nutrilon Dreumesmelk shake met fruit.

Snack time

Rondrennen in de tuin, de plantjes water geven en spelen in de zandbak. Na zo’n dag spelen heeft je peuter waarschijnlijk wel trek. Een shake met vers fruit en Nutrilon Dreumesmelk is dan een voedzaam tussendoortje. Nutrilon Dreumesmelk bevat naast vitamine C, ook nog vitamine A, D en ijzer.  

DIY: Nutrilon shake it baby!

Wil jij je peuter op dit lekkere tussendoortje trakteren? Deze fruitshake is snel en supermakkelijk om te maken: 

1. Doe 90 ml water en 3 schepjes Nutrilon Dreumesmelk poeder in een blender of gebruik een staafmixer. Tip! Je kunt voor het gemak ook 100 ml vloeibare Nutrilon Dreumesmelk gebruiken.  

instructies nutrilon fruitshake

2. Voeg 50 gram van het favoriete fruit van je kindje toe. 

3. Mix dit 30 seconden in de blender of met een staafmixer. Na een halve minuut zijn alle stukjes eruit gemixt, maar je kunt voor de zekerheid nog even een vork door de fruitshake heen halen. 

Het Voedingscentrum adviseert 300ml melkproducten per dag voor kinderen tussen 1 en 3 jaar.
De 100ml Nutrilon Dreumesmelk per portie fruitshake is dus al een derde.

Variatietips!

Wil je kindje verrassen met een nieuwe smaak? Probeer dan eens één van de onderstaande variaties. Smullen gegarandeerd!

Tip: Glaasje aardblij!

Je kunt het lievelingsfruit van je kindje vervangen door 50 gram aardbeien. Aardbeien zijn niet alleen om te smullen, ze zitten ook nog eens boordevol vitamine C. Is je kindje gek op munt? Dan kan je daar een blaadje van toevoegen in de bereiding van de fruitshake. Deze kleurrijke fruitshake is een echte winnaar! Deze fruitshake bevat een mix van 30 g banaan en 1 à 2 aardbeitjes. Een heerlijke combinatie van smaken dus! Daarnaast bevat banaan ook nog eens voedingsvezels, en kalium!

 

Koel, koeler, koelst!

Op warme dagen is er niets lekkerder dan een verkoelend drankje. Tip: Je kunt de zelfgemaakte fruitshake met Nutrilon Dreumesmelk in de koelkast bewaren en koel aan je peuter serveren. Genieten maar! Verras je kindje met deze fruitshake met Nutrilon Dreumesmelk, wedden dat je er een stralende lach voor terugkrijgt? Zeker als je het favoriete fruit van je kleine gebruikt.

Nutrilon Dreumesmelk past binnen een gezond en gevarieerd dagmenu.
Houd op Instagram ook #NutrilonShakeItBaby in de gaten voor nóg meer inspirerende receptjes van andere ouders. Of deel natuurlijk zelf het favoriete receptje van jouw kleintje!
nutrilon shake it baby