´╗┐
Weerstand

Het immuunsysteem van je baby

Wanneer je kindje nog in je buik zit, is hij beschermd door de baarmoeder. Jij vormt een buffer tegen de buitenwereld. Als moeder zorg je ook voor het immuunsysteem van je baby. Jouw immuunsysteem beschermt jouw baby!

Hoe ontwikkelt het immuunsysteem zich?

Als je kindje wordt geboren heeft hij weinig of geen bacteriën in zijn darmen of op zijn huid. Hij is dan dus bijna steriel. Tijdens de bevalling komt een baby voor het eerst in aanraking met bacteriën uit de omgeving. Zo komen de bacteriën en andere micro-organismen in de darm en vormen daar het microbioom. Gunstige bacteriën in de darmen zijn heel belangrijk voor het immuunsysteem. 
Je kindje krijgt ze ook door in contact met jou te komen: bij de borstvoeding via de melkklieren of via de huid.

Weerstand

Weerstand opbouwen

Lees meer

Hoe de weerstand bij kinderen bevorderen?

De beste manier is om je kind de wereld te laten ontdekken en vanaf het begin veel ervaring op te laten doen. 

Je kunt je kind helpen deze belangrijke ervaringen op te doen door je kleine buiten in de frisse lucht te laten spelen en bewegen.

Maar dat is niet alles: moedermelk, knuffels en slaap zijn allemaal factoren die kunnen helpen het immuunsysteem van je kind te versterken. 

Weerstand

10 tips om de weerstand van je kindje te verhogen

Lees meer

Welke voeding ? 

Na de geboorte bouwt je kindje zijn immuunsysteem zelf verder op. Het duurt langer dan 5 jaar voor het immuunsysteem van je kindje op volle sterkte is. Om de opbouw van het darmmicrobioom van je kindje zo optimaal mogelijk te ondersteunen, is een start met goede voeding belangrijk. Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en is daarom de ideale voeding.

Het immuunsysteem wordt namelijk ondersteund door belangrijke voedingsstoffen zoals de vitamines A, C en D

Weerstand

Voeding en het immuunsysteem

Lees meer

Wat is de link tussen allergieën en het immuunsysteem?

Bij allergieën is het immuunsysteem van slag. Het reageert op stoffen waar het niet op hoeft te reageren, omdat ze op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn. Het immuunsysteem speelt dus een grote rol bij allergieën. 

 
Weerstand

Wat is de link tussen allergie├źn, de darmflora en het immuunsysteem?

Lees meer

Onze Nutrilon opvolgmelk en Peutergroeimelk voor je baby

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Als het voor jou niet (meer) mogelijk is om borstvoeding te geven, kunnen Nutrilon Opvolgmelk en Peutergroeimelk , dankzij hun unieke formule, een evenwichtige voeding aanvullen vanaf respectievelijk 6 en 12 maanden.

Ze bevatten vitamine A, C en D, die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.


 
Weerstand

Buitenspelen

Weerstand

Test je kennis!