Zwangerschap (Voeding)

Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Voeding en zwangerschap

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Alles wat je eet en drinkt als je zwanger bent, gebruikt je lichaam om jou en je baby te voorzien van voedingsstoffen.

Voeding en Zwangerschap

Jij kunt het verschil maken..... Gezond en gevarieerd eten is altijd belangrijk, maar helemaal tijdens je zwangerschap. Je lichaam gaat namelijk een topprestatie leveren en daarnaast krijgt je baby alleen via jou zijn voeding binnen. Let er dus extra op dat je gezond eet..

Voeding

Gezonde vetten

Voeding

Eetbuien

Voeding

Dagelijkse hoeveelheiden zwangere vrouw

Men beveelt deze dagelijkse hoeveelheden aan als je zwanger bent:

Lees meer
Voeding

Hoe eet jij in deze bijzondere periode?

Je ontdekt het als je deelneemt aan het online onderzoek Nutricheck Mama voor zwangere en borstvoedende mama’s. Daarna kan je direct aan de slag met de op jou afgestemde adviezen en tips.

 

Doe mee aan Nutricheck Mama
Voeding

Vraag over foliumzuur

Ik hoor steeds dat het heel belangrijk is extra foliumzuur in te nemen tijdens de zwangerschap. Wat is de reden hiervoor? Moet ik dit gedurende heel de zwangerschap innemen?

Lees meer

Voeding

Wat kan ik beter niet eten?

Je zorgt zo goed mogelijk voor je ongeboren kindje. Daarom let je op wat je eet en drinkt. Welke dingen kun je niet eten tijdens je zwangerschap?

Voeding

Eetgewoonten

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend. Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap te maken met andere eetgewoontes. 

Lees meer
Voeding

Eieren eten tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap pas je best op met rauwe eieren of producten waar rauwe eieren in verwerkt zijn. 

Lees meer
Voeding

Drinken tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om voldoende te drinken. Op die manier zorg je niet alleen voor een goede hydratering van je lichaam, maar voorkom je ook allerlei kwaaltjes.​​​​​​​​​​

Lees meer
Voeding

Rauw vlees eten tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan je best oppassen wanneer je rauw vlees gaat eten. Dit komt omdat je dan kans loopt om een toxoplasmose-infectie te krijgen.


Lees meer
Voeding

Hoeveel mag ik bijkomen?

De gewichtstoename is voor iedereen anders en verschilt van zwangerschap tot zwangerschap.

Voeding

Listeriose bij zwangerschap

Wanneer je rauwe voedingsmiddelen gaat eten is er het risico op toxoplasmose of een listeriose. Je kan dus best opletten met het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Bespreek dit ook met je arts.


Lees meer
Voeding

Mag ik rauwkost eten?

Het klopt dat je tijdens de zwangerschap moet opletten wanneer je rauwe groenten eet, maar het klopt niet dat je dit niet meer mag eten.

Lees meer
Voeding

Calcium tijdens je zwangerschap

Ik heb gehoord dat je tijdens de zwangerschap extra calcium nodig hebt, maar met welke producten kan ik deze extra calciumbehoefte dekken?

Lees meer
Voeding

Het belang van groenten

Tijdens de zwangerschap is het blijkbaar belangrijk om voldoende rauwe en gekookte groenten te eten, maar eigenlijk lust ik dit niet. Is het goed als ik dit dagelijks vervang door een kom groentesoep?

Lees meer
Voeding

Sushi eten tijdens je zwangerschap

Mag ik sushi eten tijdens de zwangerschap? Ik ben er namelijk verzot op!  ​​​​

Lees meer
Voeding

Een gezonde en gevarieerde voeding

Er wordt wel eens gezegd ‘Eet niet voor twee, maar eet wel twee keer zo gezond’, maar kan het nu echt zo veel kwaad als ik toch wat meer eet en dus meer kilo’s bijkom tijdens mijn zwangerschap dan dat normaal is?


Lees meer