Spetteren in het water, liedjes zingen, gekke bekken trekken: met je baby spelen is superleuk. Ook leren jullie elkaar steeds beter kennen en dit versterkt jullie band. Bovendien is maken jullie tijdens het spelen niet alleen heel veel plezier, jullie raken nog meer gehecht aan elkaar én het ondersteunt de ontwikkeling. In deze blog vertellen we welke spelletjes jullie samen kunnen spelen.

Leuke dingen om te doen met je kindje

Bijna alles wat je baby in zijn handjes kan houden is vanaf nu welkom: een zachte bal, knuffel of rammelaar. Let op scherpe, hete en gevaarlijke dingen waar je kindje naar kan grijpen. Liedjes zingen, kietelspelletjes of met je kindje voor de spiegel staan, zijn leuke activiteiten om samen met je kindje te doen. Kijken in de spiegel is bovendien goed voor de sociale ontwikkeling van je kleintje. Klets tijdens het spelen over van alles en nog wat.

Kiekeboe!

De meeste mama’s vragen zich wel eens af: “Hoe vermaak ik mijn kleintje?” Niet nodig! Jij bent het allerleukste speelgoed voor je kindje. Spelletjes met of zonder speelgoed, je kindje vindt op deze leeftijd alles leuk om te doen. Trek gekke bekken of steek je tong eens uit. Je zult zien dat hij dit gaat nadoen, hoe leuk! Of speel eens ‘kiekeboe’, grote kans dat hij schatert van het lachen en er geen genoeg van kan krijgen! Kiekeboe is niet alleen een geweldig spelletje, het stimuleert ook nog eens alle zintuigen van je kleintje. Verder leert je kindje dat je er nog bent, ook al ziet hij je niet.

Samen spelen is samen ontdekken

Als je baby ietsje ouder is, vindt hij het steeds leuker om op ontdekkingstocht te gaan. Je kindje wordt namelijk steeds sterker, zal meer bewegen, leert jou begrijpen en zal op avontuur gaan! Misschien had je het al door, je kindje doet jou graag na. Door samen met de bal te spelen leert je kindje om de bal terug naar jou te rollen. Dit draagt ook bij aan de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie.

Het babybadje, een heerlijk momentje samen

Spelen in het badje vinden kindjes leuk. Badspeeltjes, bubbels blazen, of gewoon met je handen op het water slaan, het babybadje zorgt voor dikke pret! Ook spelen met badspeeltjes leren je kindje zijn motoriek ontwikkelen. Na het badje kun je je kindje insmeren met heerlijke olie en een babymassage geven, zodat hij rustig wordt.

Voor een babymassage zijn geen vaste technieken, ga daarom gewoon op je gevoel af! Je baby zal zelf aangeven wat lekker en minder fijn is. Ook dragen nieuwe ervaringen bij aan het ontwikkeling van je kindje. Een massage is kan bijdragen aan het versterken van jullie band. Maar ook je kindje kusjes geven, aaien en knuffelen is goed voor jullie band.

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!