Vind jouw kindje het ook geweldig om samen met jou ‘kiekeboe’ te spelen? Wist je dat spelen met je kindje niet alleen leuk is, maar vooral ook leerzaam? Lees hier waarom spelen met je kindje goed is voor zijn ontwikkeling, welke spelletjes jullie samen kunnen spelen en waar je op moet letten bij het kopen van babyspeelgoed.

Spelen = leren

Door samen met je baby te spelen, help je hem nieuwe dingen te ervaren, op onderzoek uit te gaan en de wereld te ontdekken. Je kindje ontwikkelt zich snel en wil alles uitproberen. Blijf tijdens het spelen ook lekker kletsen. Hierdoor leert je kindje dat praten een manier is om dingen duidelijk te maken.

Welke ontwikkeling stimuleer je door met je kindje te spelen?

Vanaf het moment dat je kindje geboren is, begint het te leren. En jij bent de aangewezen persoon om dit te stimuleren. Tussen de 6 en 9 maanden ontwikkelt de oog-hand coördinatie van je kindje supersnel! Je kindje wordt ook steeds sterker en zal daarom steeds meer spulletjes oppakken en vasthouden. Probeer daarom een speelgoedje ietsje verder weg te houden bij het geven, zo moet je kleintje moeite doen om het te pakken. Daarmee stimuleer je ook gelijk de ontwikkeling van zijn fijne motoriek.

Speeltips die goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje

Vanaf het moment dat je baby spulletjes kan vasthouden, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Een perfect moment dus om samen leuke spelletjes te doen!

Kiekeboe spelen. Je kindje ontwikkelt hiermee objectpermanentie. Je kindje beseft dan dat iets aanwezig kan zijn, óók als je het niet ziet.

Boekjes voorlezen of liedjes zingen. Het is super gezellig en goed voor de taalontwikkeling van je kindje.

Samen in de spiegel kijken. Omdat hij zichzelf nog niet zal herkennen, zal hij gaan lachen! Je kindje vindt de spiegel niet alleen heel fascinerend, maar leert ook zijn eigen identiteit te ontwikkelen.

• In bad spelen. Samen bubbels blazen of spelen met badspeeltjes. Het is goed voor de fijne motoriek van je kindje.

De allerbelangrijkste speeltip is samen genieten! Alle nieuwe ervaringen zijn geweldig en goed voor de ontwikkeling van je kindje. Ga daarom samen op ontdekkingstocht!

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!