Emotie en relaties

Zal ik een goede moeder zijn?

Vraag je je af of je wel een goede moeder zult zijn; een goed teken: je wilt zorgen voor je kindje, de belangrijkste eigenschap van een goede moeder

Oefening baart kunst

Onthoud dat alle begin moeilijk is. Als je kindje er net is, kan het best voorkomen dat dingen wat lastiger gaan. Moeder zijn kost nu eenmaal oefening, geduld en heel veel knuffels! Alle baby’s zijn uniek, dus wat werkt voor het ene kindje is misschien minder geschikt voor het andere.

Liefde en aandacht

Op tijd voeden en verschonen en een goede slaaproutine zijn niet de enige zaken die ervoor zorgen dat je een goede moeder bent. Het is ook belangrijk dat je je kindje een gelukkige en veilige plek geeft om op te groeien. Net als veel liefde en aandacht. Bereid je voor op veel spelletjes, vrolijke liedjes en voorlezen met gekke stemmetjes. Moeder zijn brengt echt het kind in je naar boven

De baby-basisbeginselen

Voel je je onzeker over babyzaken? Vraag dan eens rond bij familie of vrienden met een kindje. Misschien hebben zij tips of kun je eens een dagje op hun kindje passen om alvast te oefenen. Bij je zwangerschapsgym kun je ook terecht voor babyadvies. Er zijn daarnaast speciale cursussen op dit gebied. Of je kunt inspiratie halen uit boeken over het moederschap en de opvoeding. Maar je zult zien dat zelfs experts soms van mening verschillen!

Vraag hulp

Moeder zijn is een grote verantwoordelijkheid en misschien vind je het allemaal erg spannend. Bedenk dat je er niet alleen voor staat. Je kunt advies vragen aan heel veel mensen: je partner, arts, verloskundige, familie en vrienden. Ook andere moeders kunnen je veel steun geven. Door je ervaringen te delen, merk je dat het heel normaal is dat je je soms zorgen maakt over het moederschap. Maak je dus niet te druk; het kost even tijd om samen met je kindje een goed ritme te vinden. 

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 29

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.