Gezondheid en verzorging

Eetbui tijdens je zwangerschap

Veel toekomstige moeders hebben eetbuien of enorme trek in bepaald eten als ze zwanger zijn. Deze eetbuien kunnen ontstaan door zwangerschapshormonen.

Heb je nooit eerder enorme zin gehad in citroen of rode biet? Het zal je verbazen welke eetbuien je tijdens je zwangerschap kunt krijgen.

Veel voorkomende eetbuien

  • Zoete tussendoortjes
  • Zuivelproducten
  • Zoute snacks
  • Zure producten als augurk, sinaasappel en citroen
  • Pittig gekruid eten

Trek in niet-eetbare dingen

Sommige vrouwen lijden aan pica. Dat is de drang om niet-eetbare dingen te eten zoals kolen, kalk, ijs of aarde. Niemand weet precies waarom je hier tijdens je zwangerschap last van kunt krijgen. Een gebrek aan ijzer of calcium zou de aanleiding voor deze eetbuien kunnen zijn. Anderen denken weer dat je lichaam op deze manier de misselijkheid bestrijdt. Wat de reden ook is, het is niet verstandig om aan deze eetbuien toe te geven."

Blijf gevarieerd eten

Maak je geen zorgen, je hebt vast niet tijdens je hele zwangerschap last van eetbuien of zelfs vreetbuien. Je zult merken dat ze minder intens worden als je langer zwanger bent. Natuurlijk is het moeilijk om van ander eten te genieten als je alleen maar aan kaas of augurken kunt denken. Houd je echter aan je gevarieerde, gezonde eetpatroon en pas je eetbuien in binnen de hoofdmaaltijden. Klik hier voor tips over eten tijdens je zwangerschap."

Nutricia Babyvoedinglijn

Heb je vragen over eetbuien en een gezond voedingspatroon tijdens je zwangerschap? Neem dan contact op met de Nutricia Babyvoeding lijn 0800-166 85. Onze voedingskundigen zijn van maandag tot donderdag van 8h30 tot 17h en vrijdag van 8h30 tot 16h gratis bereikbaar voor al je vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 15

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.