Voeding

Voedingsschema voor je baby vanaf 6 maanden

Van 4 keer melkvoeding en een paar hapjes per dag, ga je naar een dagmenu met 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd) en 3 tussendoortjes.

Hieronder vind je een handig schema. Je kan dit voedingsschema hier ook downloaden!
Als je nog niet gestart bent met vaste voeding, dan begin dan best met het 4-5 maanden voedingsschema.

Dagmenu voor kindjes vanaf 6 maanden

7 – 8 uur: ontbijt

235 ml borst- of flesvoeding*. Als je wilt, kun je er 2 tot 3 eetlepels Olvarit Tarwe & Haver aan toevoegen.

11 – 12 uur: middag

Gepureerde warme maaltijd met groenten en aardappelen/rijst/pasta en vlees/vis/vleesvervanger, of een Olvarit 6+ groentemaaltijd.

15 – 16 uur: tussendoortje

Gepureerd fruitpapje, bijvoorbeeld gemengd vers fruit of een Olvarit fruithapje en een bekertje water.

19 – 20 uur: avond

235 ml borst- of flesvoeding*

22 – 23 uur: voor het slapen gaan

235 ml borst- of flesvoeding*

Deze hoeveelheden zijn algemene richtlijnen. Elk kind is anders. Zolang je kind goed groeit, levendig is en minstens 6 plasluiers per dag heeft, is dat prima!

*Tot de leeftijd van 6 maanden is borstvoeding de belangrijkste voeding, eerste hapjes (vanaf 4 maanden) zijn enkel aanvullend. Dit menu is bedoeld als suggestie. Ieder kindje heeft andere behoeftes. Overleg daarom altijd de juiste hoeveelheid voeding en verdeling over de dag (o.b.v. leeftijd, lengte en gewicht) met je consultatiebureau, verloskundige of arts.

Tool

Voedingsschema 6-7 maanden

Download hier

Hoeveel melk heeft je kindje nodig?

Ook na 6 maanden blijft melk belangrijk voor je kindje. Uit borstvoeding of opvolgmelk haalt je kindje een groot deel van de voedingsstoffen die hij nodig heeft. Maar hoe meer vaste voeding je kindje gaat eten, des te minder melk hij nodig heeft. Zo bouw je het aantal melkvoedingen af. Op zoek naar een handig schema om borstvoeding af te bouwen? Dat vind je hier.

Voeding die je beter nog even kunt vermijden

Het is heerlijk om te zien als je kindje smult van al die hapjes. Hoewel je kindje al best veel mag eten, zijn sommige dingen minder geschikt als je kindje 6 maanden is.Lees welke hapjes je beter even kunt laten staan.

Vragen of advies over jou of je kindje?