Als ouder houd je heel wat verschillende ballen in de lucht. Want laten we wel wezen: ouderschap is gewoon topsport. Al is het even zoeken, samen met je kindje vind je altijd jullie balans. Misschien kun je tijdens jouw zoektocht wel wat hulp gebruiken. Wij hebben aan verschillende ouders hun tips gevraagd om samen in balans te blijven. Voor iedereen ziet balans er natuurlijk anders uit maar deze tips delen we graag met je!

1. Sunday morning. Bedenk een zondagochtendroutine waarmee jullie samen heerlijk rustig op kunnen starten. Bijvoorbeeld door het geven van borst- of flesvoeding bed😍.

2. Zorg dat je met je partner jullie schema’s bespreken en maak een nachtschema. Zo weet je precies wanneer je kunt slapen of een middagje vrij hebt en wanneer je juist wel met je kleintje bent.

3. De kinderstoel of triptrap met new-born zitje. Zo fijn, die kun je overal neerzetten Naast je terwijl jij aan tafel werkt of bij je in de keuken. Dan is je kleintje altijd vlakbij.

4. Baby balance of baby yoga. 🧘 Pilatus, yoga of meditatie samen met je kindje is tegenwoordig hardstikke populair. Samen bezig zijn met ontspannen en letten op je ademhaling geeft jullie beiden een pauze van alle prikkels om je heen. Het kan natuurlijk ook via Youtube, dan kun je het op een moment doen dat het jou goed uitkomt!

5. Dubbeldaten! 👩‍👩‍👧‍👦 Wat is er nou leuker dan alleen met je kindje op pad? Juist! Samen met een vriend of een vriendin die ook een kleintje heeft. Probeer dat nieuwe koffietentje of maak samen een frisse wandeling. Bijkletsen check!

6. Als je borstvoeding gaat geven of als je een flesje voor je kleintje maakt, maak dan meteen een lekkere smoothie voor jezelf. Even wat fruit & (plantaardige) yoghurt in de blender en samen genieten maar!

7. Date night!! Lang leven de babyfoon. Maak een leuk dinertje thuis of een kies een film terwijl je kleintje ligt te slapen. Tijd voor elkaar kan er nog wel eens bij inschieten maar helpt je wel bij jouw balans. 💕

8. Zelfverzorging. Koop je voor jouw baby een nieuwe crème, vergeet dan vooral je zelf ook niet. Jouw huidje mag net zo zacht zijn als die van je kindje!

9. Peuterzwemmen, samen op zwemles. Leerzaam voor je kindje en jij kunt ondertussen ook lekker onderdompelen 🥽. Of als je geen zwemfan bent; zet je kindje in de wipper naast de badkuip en ga zelf lekker even in bad.

10. Laat je niet gek maken door anderen. Iedereen heeft altijd wel iets te zeggen maar uiteindelijk is het jouw leven en jouw kindje. Vertrouw op jezelf. 💪

Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Liefs,

Nutrilon

KOAG/KAG-nr. 379-0322-1504 

MELD JE AAN voor de Nutricia Baby Club en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Nutrilon

Tools