Nutricia baby

Over Nutricia - onze missie

Je bent wat je eet, zo luidt het gezegde. Maar voor de allerjongsten geldt een andere regel. Je wordt wat je eet.

De eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn de basis van een gezond leven. 

Het is in die periode dat het kind de belangrijkste groei van heel zijn bestaan doormaakt: zijn hersenen, darmstelsel en immuunsysteem kennen een zeer snelle ontwikkeling, zijn lengte verdubbelt, zijn gewicht vervijfvoudigt en zijn hersenen groeien met 1 gram per dag.
Gezonde voeding en goede eetgewoonten in die periode van zwangerschap tot de tweede verjaardag zijn daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

Met goede voeding en gezonde eetgewoonten in die cruciale eerste fase kunnen ondervoeding en ziektes als obesitas en diabetes worden voorkomen.

Nutricia Early Life Nutrition zet zich daarom vanuit zijn verantwoordelijke positie als voedingsproducent van voeding voor de eerste levensjaren actief in om gezonde voeding en eetgewoonten in de eerste 1000 dagen te stimuleren. Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Wij werken samen met professionals in de jeugdgezondheidszorg en met alle partijen die zich betrokken voelen bij het onderwerp van gezonde kindervoeding om samen de gezondheid van toekomstige generaties te verbeteren. Dat doen we onder meer door actief te informeren over de voordelen van borstvoeding. En door ouders goed voor te lichten over gezonde voeding en eetgewoonten, zodat ze verantwoorde keuzes voor hun kinderen kunnen maken.


Nutricia stelt de hoogste eisen aan het gezond karakter van haar voedingsmiddelen en houdt haar producten permanent tegen het licht om na te gaan of ze aan deze eisen voldoen. Lees hier ons 1000 dagen manifest.1000 dagen movie

Onderzoek

Nutricia Research, geopend in 2013, is ons onderzoekscentrum in Utrecht waar wetenschap en technologie op het gebied van Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition zijn samengebracht. Het is ook het grootste onderzoekscentrum van Danone ter wereld op het vlak van voeding tijdens de eerste 1000 dagen. In de geavanceerde laboratoria onderzoeken 400 medewerkers uit 35 landen op welke manier voedingsstoffen onze gezondheid en groei beïnvloeden. Die wetenschappelijke bevindingen vormen de basis van innovatieve, gezonde producten. Het onderzoekscentrum heeft onder meer een proeffabriek om kleine hoeveelheden van nieuwe voedingsmiddelen te produceren en een smaaklaboratorium waar consumententesten plaatsvinden.


Research
Nutricia

Onze geschiedenis

Nutricia

Nieuws en media

Nutricia

Werken bij Nutricia

Nutricia

Neem contact op met ons

Onze merken

Nutrilon logo