Nutricia baby

Over Nutricia - een goede start voor elk kind

“Je bent wat je eet”, zo luidt het gezegde. Maar voor de allerjongsten geldt: “Je wordt wat je eet”. De eerste 1000 dagen (van de zwangerschap tot de tweede verjaardag) van een mensenleven zijn namelijk de basis van een gezond leven nu en later.

Juist dan is er een periode van belangrijke groei. Eén cel wordt een flinke baby bij de geboorte. Maar ook de twee volgende jaren groeit je kindje hard. De hersenen, het darmstelsel en het immuunsysteem ontwikkelen zich razendsnel. Je kindje verdubbelt in lengte, verviervoudigt zijn gewicht en de hersenen groeien met 1 gram per dag.

Gezonde voeding en goede eetgewoonten in die periode van zwangerschap tot de tweede verjaardag zijn daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

Bij Nutricia helpen we jou graag tijdens deze periode met dit platform, Nutricia Baby. We geven je informatie en delen heel veel praktische tips. Allemaal specifiek gericht op die eerste belangrijke 1000 dagen van het leven.

Borstvoeding is de beste voeding voor jouw baby

Borstvoeding is een geschenk van de natuur en de beste voeding voor baby’s. Met andere woorden: “Breast is best”. Nutricia steunt daarom de doelstelling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om het aantal moeders dat borstvoeding geeft, te laten toenemen, en promoot dit ook actief bijvoorbeeld via de voedingskundigen van de Nutricia babyvoedinglijn. Een service waar je als mama terecht kan met al je vragen over jouw voeding en die van je kind.

Nutricia wil ook steun bieden indien moeders geen borstvoeding kunnen geven, of besluiten met borstvoeding te stoppen.

Nutricia is meer!

Nutricia maakt ook voedingen voor medisch gebruik. Niet alleen voor baby’s en jonge kinderen, maar ook voor volwassenen.

Nutricia gelooft dat de juiste voeding en ondersteuning goed zijn voor de gezondheid en het welzijn van iedereen. Niet alleen tijdens de eerste 1000 dagen met die grote groei en die mooie prille momenten, maar ook later in het leven tijdens moeilijkere periodes van ziekte en onzekerheid. Wij zijn er voor jou en iedereen die je liefhebt, nu en voor volgende generaties.

Onze geschiedenis

Wist je dat het verhaal van Nutricia al ruim 125 jaar geleden begon. Toen al maakten we flesvoeding voor baby's voor wie geen borstvoeding mogelijk was. Het zorgde ervoor dat ook die kinderen gezond konden opgroeien. Sindsdien hebben wij heel veel producten ontwikkeld om gezonde en zieke kinderen en volwassenen op een goede manier te voeden en te ondersteunen. Altijd gebaseerd op onderzoek en wetenschap. Ontdek onze geschiedenis.

Samen met professionals

Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. We werken altijd samen met professionals uit het vakgebied. Denk aan wetenschappers, artsen, neonatologen, diëtisten, verpleegkundigen, logopedisten, kraamverzorgenden en verloskundigen. Al sinds 1946 heeft Nutricia een eigen onderzoekscentrum. Hier wordt met name onderzoek gedaan naar kindervoeding. En vanuit hier vertalen we wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen naar producten en services. Meer over Nutricia research.

Nutricia en duurzaamheid

De gezondheid van de mens is nauw verbonden met die van onze planeet. Nutricia wil zo goed mogelijk omgaan met het milieu. Dat merk je aan het beleid, de producten en aan de acties die Nutricia onderneemt voor jou, en voor de generaties van de toekomst. Ontdek wat Nutricia doet om onze planeet te beschermen.

Onze merken

Nutrilon logo