Overzicht

Chili sin carne

Met peulvruchten en zilvervliesrijst Vrij van allergenenIn

chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 2 personen:
  • 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blikje of potje kidneybonen (200 gram)
  • 1 bakje cherrytomaten (250 gram)
  • 1 blikje of potje maïs (150 gram)
  • 1 blik gezeefde tomaten (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • Halve theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • Halve theelepel oregano
  • 1 theelepel chili- of cayennepeper (naar smaak)
  • Takje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper
  • Benodigdheden:
  • - Kookpan
  • - Wok, koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst

    • Zet de rijst op en kook deze volgens de instructies op de verpakking.

  2. Bereid de groenten voor

    • Pel en snijd de ui in kleine stukjes.

    • Pel de knoflook en snijd deze heel fijn of pers met een knoflookpers.

    • Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd de paprika fijn.

    • Was de cherrytomaten, verwijder eventuele steeltjes en halveer ze.

    • Prak de gezeefde tomaten uit blik fijn.

  3. Bereid de chili sin carne

    • Zet een wok, koekenpan of hapjespan op hoog vuur.

    • Voeg de olie toe en draai het vuur naar middelhoog.

    • Voeg de gesneden ui, knoflook, paprika, cherrytomaten en de gezeefde tomaten, bonen en mais uit blik toe aan de pan.

    • Laat het circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

    • Breng op smaak met zout, peper, koriander, chili- of cayennepeper, komijn, kaneel en oregano.

  4. Maak de borden op

    • Snijd de avocado in kleine stukjes.

    • Schep de rijst en chili op de borden  • Garneer met verse koriander en avocado.

    • Breng op smaak met verse limoensap.