BLOEDENDE TEPELS

Als het goed is, doet het geen pijn als je baby bij jou drinkt. Wel kunnen, zeker de eerste dagen, je tepels wat gevoeliger zijn. Ze moeten nog wennen aan de flink zuigende baby aan je borst. Maar na een paar dagen voelt het voeden, als het goed is, comfortabel. Het is natuurlijk een ander verhaal als er wondjes ontstaan en er bloed uit je tepels komt.

Van kloofjes tot een bijtend kind

Tepelkloven zijn kleine scheurtjes, ruwe plekken of soms zelfs echte wondjes, rondom je tepel. De wondjes zitten op de overgang van je tepel naar je tepelhof. Als je tepelkloven hebt, kunnen je tepels dus bloeden. Maar dat hoeft niet. Bij tepelkloven is een goede manier van aanleggen/drinken belangrijk en het helpt om zoogcompressen op tijd te verwisselen. Je leest er hier meer over. 

Ook kan er een wondje met bloed ontstaan als je baby ineens heel hard in je tepel bijt. Gelukkig doen baby’s dat niet snel en niet zomaar. Het bijten kan een reactie zijn van je baby omdat er minder melk komt dan je kindje wil of omdat het langer duurt voor de melk toeschiet. Leg je baby dan even in de box of geef je uk even aan je partner of de visite. Zo kun jij even tot rust komen. Leg je baby, als je weer ontspannen bent, aan de andere borst aan. Dat ontspannen zijn is belangrijk voor de toeschietreflex. Aan de andere borst kan de eerste honger gestild worden, waarna je baby rustig aan de aangedane borst kan drinken.

Bloed in je melk

Het kan geen kwaad als je baby tijdens het drinken wat bloed binnenkrijgt. Ook in afgekolfde melk kan wat bloed zitten. Geen probleem. Je hoeft dus ook niet te schrikken als er bij je kind wat melk omhoog komt en er wat bloed bij zit.

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!