ONDERWEG met je baby? Waar geef jij moedermelk?

Op visite bij opa en oma aan de andere kant van het land of een vliegvakantie naar een zonnige bestemming. Als je baby met je meereist kan het voorkomen dat je onderweg moet voeden. En dat kan prima als je borstvoeding geeft!

Borstvoeding in de auto

Zeker tijdens een lange autorit of flinke file kan het voorkomen dat je baby honger krijgt en aan de borst wil. Neem daar de tijd voor. Parkeer je auto op een veilige plaats langs de weg en leg je kindje aan terwijl je in de auto zit of even aan een picknicktafel plaatsneemt. Ook als jij zelf niet rijdt, maar bijrijder bent, stop je om de borst te geven. Je baby op schoot terwijl iemand anders rijdt is namelijk geen veilige situatie. En als je stopt heb je mooi ook even de tijd om zelf de benen te strekken, je kind rechtop te houden voor het boertje, een luier te verschonen en eventuele andere kinderen ook even wat frisse buitenlucht en bewegingsruimte te geven.

Borstvoeding in de trein

Ook in de trein kun je je baby gewoon aanleggen. Vind je het prettig als dat niet teveel opvalt? Zoek dan een rustig plekje vooraan of achteraan in het treinstel zodat er minder mensen om je heen zitten en jou makkelijk kunnen zien. Voed liever niet op de wc, omdat deze in treinen vaak niet zo hygiënisch zijn. Ook met je kleding kun je rekening houden als je de borst geeft in openbare ruimtes en liever niet wil dat iedereen makkelijk mee kan kijken.

Borstvoeding in het vliegtuig

Op de luchthaven en tijdens de vlucht kun je gemakkelijk borstvoeding geven. Vraag bij de luchtvaartmaatschappij na of je een zitplaats met meer beenruimte kunt krijgen. Dit is voor jou en je baby een stuk comfortabeler. Krijgt je kind tijdens het opstijgen en het landen last van de oortjes? Leg je kind dan tijdens die momenten aan. Dat scheelt aan druk op de oren. Ook in openbare gelegenheden kun je borstvoeding geven. Lees hier handige tips.

Lees hier meer tips voor borstvoeding onderweg.