HITTEPLAN! Tips om jouw kleine sunshine door de warme dagen te helpen

Hoe lekker de zonnige zomerdagen ook zijn, de warmte is af een toe best een uitdaging. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kleine.

Smeren smeren smeren

De huid van je kleine is nog volop in ontwikkeling. Zo is de babyhuid nog niet in staat beschermend pigment aan te maken. Het is dan ook belangrijk om je kleine zoveel mogelijk uit de zon te houden, met name tussen 12:00-15:00 uur. Ook al brengt je kleine de dag voornamelijk in de schaduw door, ook dan is het erg belangrijk om regelmatig te smeren met een goed beschermende factor (bij voorkeur SPF 50). Ook als je kleine verkoeling in het water heeft gezocht.

Extra vocht

Op warme dagen is het extra belangrijk dat je kindje voldoende drinkt. Jonge kindjes hebben een relatief groot huidoppervlak en verliezen daardoor makkelijk snel meer vocht. Vaker aanleggen is dan ook zeker een goed idee! Slokjes water of afgekoelde slappe (vruchten)thee mogen ook, mits dit niet ten koste gaat van de melkvoedingen. Je kunt het water eventueel interessanter maken door stukjes vers fruit toe te voegen via een filter. Een andere beker of fles doet ook vaak wonderen om het leuker te maken. Wil het drinken deze dagen niet zo lukken? Probeer dan de voeding eens iets kouder (op kamertemperatuur ipv handwarm) aan te bieden in de fles. Of wanneer de vaste voeding al een grote rol speelt: maak een heerlijke smoothie. Check de recepten op onze website.

Slapen

Je herkent het vast wel dat je op warme dagen net iets minder fijn in slaap valt of heel de nacht ligt te woelen. Ook voor je kleintje is het goed slapen tijdens warme dagen en zomerse nachten best een uitdaging. Probeer de babykamer zo koel mogelijk te houden. Ook zijn er speciale zomerslaapzakjes die van een dunner materiaal zijn gemaakt. Is zelfs een zomerslaapzak te warm? Dan is de romper een uitstekende pyjama bij tropische temperaturen.