Waar op letten bij WARM WEER

Samen met je kleine zoek je lekker de zon en de zomerse warmte op. Maar waar moet je op letten?

Samen met je kleine zoek je lekker de zon en de zomerse warmte op. Maar waar moet je op letten? Doe je kindje in ieder geval lekker luchtige kleding aan, het liefst van katoen. En bescherm hem goed tegen de zon.

Zonneschijn

De zon geeft ons volop energie en we worden er hartstikke vrolijk van! Maar te lang in de zon is niet goed; zeker niet voor je kleine. Houd hem daarom zo veel mogelijk uit de zon. En zeker tijdens de piekuren tussen 12.00 - 15.00 uur. Ga je overdag lekker wandelen? Doe de kap dan even omlaag, anders wordt het te warm voor je kindje. Om je kindje tegen de zon te beschermen kun je een parasolletje gebruiken of blijf in de schaduw lopen.

Met je kindje in de zon

Ga je toch met je kindje de zon in? Bescherm hem dan goed. Smeer het hele lichaampje van je kleine goed in met een hoge beschermingsfactor, minimaal factor 30. Doe dit een half uur voordat hij in de zon gaat. De zonnebrand kan dan goed intrekken. Smeer je kindje ook vaker op een dag in en doe dit extra op zijn schouders, nek, neus en oren. Deze lichaamsdelen verbranden namelijk wat sneller. Zorg er ook voor dat je kindje dunne maar beschermende kleding draagt. Daarbij beschermt een petje je kindje ook goed tegen de zon.

Laat je kindje wat meer drinken

Net als jij heeft je kindje in de zomer meer dorst. Geef je volledige borstvoeding? Leg je kindje dan wat vaker aan. Laat je kindje anders extra water of slappe thee drinken. Bied hem een paar keer per dag kleine slokjes van zo’n 20-30 ml aan. Of geef hem in 1 keer 100 ml. Kijk hierbij wat je kindje wil.