Hoogste tijd voor ME-TIME!

Een baby om voor te zorgen, het huishouden dat weer op rolletjes moet lopen, je baan die (straks) weer aandacht vraagt, al dat bezoek….Het wordt de hoogste tijd voor wat me-time. Even wat tijd voor jezelf heb je echt nodig.

Waarom juist nu me-time?

Nu je mama of papa bent, zitten je dagen vol. Het is een uitdaging om in die dagelijkse hectiek een moment voor jezelf te vinden. En toch is dit heel belangrijk. Een moment voor jezelf, zonder dan iemand iets van je moet, is belangrijk om je te kunnen ontspannen. Even je hoofd leegmaken zodat je daarna er weer vol tegenaan kunt. Dat is goed voor jou, voor je partner en voor je kind(eren). Je voorkomt daarmee dat de stress te hoog oploopt en dat je te moe wordt. Zo moe dat je er prikkelbaar van wordt. Me-time kan dat voorkomen.

De voordelen van me-time

Het is misschien lastig loslaten: je baby heeft je immers nodig. Maar toch kan het goed zijn de zorgen even aan iemand anders over te laten. 5 voordelen van me-time:

 1. Af en toe een pauze zorgt ervoor dat je er weer flink tegenaan kunt.
 2. Je kunt dingen blijven doen waar je voor de komst van de baby zo van kon genieten. Dat geeft energie.
 3. Je ervaart dat er meer is in de wereld dan alleen babygeluidjes en babydingetjes. Dat is iets om van te genieten.
 4. Je partner krijgt meer kans om een band op te bouwen met jullie baby.
 5. Grote kans dat je ouders en schoonouders zich gewaardeerd voelen als ze mogen bijdragen door even de zorg van je over te nemen.

Tips om meer tijd voorzelf te krijgen

Het is niet altijd even gemakkelijk om die tijd ook echt te krijgen voor jezelf. Want eerlijk is eerlijk: er is in een huishouden met een jonge baby altijd wel iets te doen. Toch kun je het proberen.

 • Zoek iemand die af en toe kan oppassen, bijvoorbeeld je moeder, een vriendin of je neefje of nichtje. Natuurlijk kan dat voor een hele middag, maar oppas voor een uur is ook al fijn. Dan kun jij even een wandeling maken, een boek lezen, een boodschap doen of lekker in bad gaan liggen.
 • Doe je supermarktboodschappen online. Bestel je wekelijkse boodschappen via internet en laat ze thuisbezorgen. Scheelt een hoop tijd en gesjouw.
 • Zet je smartphone af en toe een tijdje uit. Steeds maar dat weer moeten reageren op berichten vreet tijd. En al die foto’s delen van je minimensje ook. Je zult merken dat je tijd overhoudt als je smartphone niet binnen bereik is de hele tijd.
 • Als je portemonnee dat toelaat; schakel een hulp in de huishouding in. Of vraag je huishoudelijke hulp om een uurtje extra te komen om klusjes te doen waar jij niet aan toekomt.
 • Biedt iemand uit je omgeving hulp aan, sla dat dan niet af. Misschien wil je buurvrouw wel een keer voor je koken, je vader of moeder een stapeltje strijk meenemen of de jongen van de overkant je hond uitlaten. Fijn!
 • Blok een vast tijdstip in je agenda voor jezelf. Dan weet je zeker dat je me-time er niet bij inschiet.
 • Ligt je baby lekker te slapen: je hoeft niet per se ieder dutje actief in het huishouden te zijn of je mail te beantwoorden. Geniet van je moment alleen, bijvoorbeeld met een kop thee en een boek of een tijdschrift. Zeker als je wat extra ontspanning kunt gebruiken.

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn er voor jou!