Heerlijke ijzerrijke voeding

Het hoofdje van je baby is nog klein, maar er binnen gebeurt al van alles! De hersenen maken namelijk op dit moment een enorme groeispurt door. Dat zorgt ervoor dat het gewicht van je baby’s hoofdje in het eerste jaar verdubbelt.

IJzer is een onmisbare voedingsstof voor groeiende hersenen. Maar je baby’s natuurlijke ijzervoorraad begint na 6 maanden op te raken. Lees hoe je ervoor kunt zorgen dat je kindje voldoende ijzer binnenkrijgt.

Heerlijke ijzerrijke voeding

  • Rood vlees: rund- of lamsvlees (uiteraard wel goed doorbakken) is één van de makkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat je kindje ijzer binnenkrijgt. En baby’s vinden het nog lekker ook!
  • Vette vis: makreel, sardientjes en zalm bevatten allemaal ijzer en de gezonde onverzadigde vetzuren omega-3. Een goede keuze voor de lunch of het diner dus.
  • Eieren: ook eieren zijn ijzerrijk. Zorg er wel voor dat ze goed gaar zijn door ze minstens 10 minuten te koken. Vlees en vis kan je wel eens vervangen door een half hardgekookt eitje.
  • Groene bladgroenten: zoals asperges, maar ook broccoli zitten boordevol ijzer. Stoom de groente om zo veel mogelijk voedingsstoffen te behouden.
  • Ontbijtgranen: aan de meeste ontbijtgranen is ijzer toegevoegd. Koop wel ontbijtgranen voor baby’s zodat je zeker weet dat er geen suiker of zout aan toegevoegd is.

Maak je baby’s voeding compleet met Nutrilon 2

Soms twijfel je of je kindje wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. De eetlust van je kindje verschilt namelijk per dag en op sommige dagen is je kleintje plots een lastige eter. Ben je zelf aan het werk en zit je kindje in de opvang? Dan is het wel eens moeilijk om erop te vertrouwen dat je kindje alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Gelukkig is er Nutrilon 2 opvolgmelk. Met 500 milliliter per dag weet je zeker dat hij de juiste hoeveelheid ijzer en vitamines binnenkrijgt. En dat heeft je kleintje nodig voor zijn groei en ontwikkeling!

“Vitamine C bevordert de ijzeropname van je kleintje. Geef je kindje daarom aangelengd sinaasappelsap bij het eten. Of geef hem producten met veel vitamine C, zoals tomaten, bij zijn eten. Of lekkere aardbeien als dessertje.”