Banaanpannenkoekjes met gekaramelliseerde nootjes en appel

30 minuten 30 minuten
Banaanpannenkoekjes met gekaramelliseerde nootjes en appel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren*
  • 1 theelepel vanille aroma of een vanillestokje
  • 50 gram noten naar keus (bijv. walnoten, hazelnoten, amandelen, etc.)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 appel
  • Olie om in te bakken
  • *Het advies luidt om 2-3 eieren per week te eten. Dit past binnen een gezond eetpatroon.
  • Dit recept bevat noten & ei

Benodigdheden:

  • 2 kommen
  • 1 koekenpan

Bereidingswijze

1 Maak het pannenkoekenbeslag.

Prak de bananen in een kom.
Breek de eieren stuk in een andere kom en klop deze los.
Voeg de geprakte bananen en het vanille aroma toe aan de eieren en mix totdat de ingrediënten goed zijn vermengd.

2 Hak de nootjes en snijd de appel in stukjes.

Hak de noten wat fijner Snijd de appel in stukjes of plakjes Je kunt zelf de grootte bepalen, doe vooral wat jij zelf lekker vindt!.

3 Bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur gaar.

Zet een koekenpan op een hoog vuur en laat de pan goed heet worden.
Doe wat olie in de pan en zet het vuur lager, op laag tot middelhoog vuur.
Giet een soeplepel beslag in de pan.
Zodra er bubbeltjes aan de bovenkant van de pannenkoek ontstaan en de randjes wat harder worden, kun je de pannenkoek omdraaien.

Je kunt ook meerdere kleine pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.

4 Karamelliseer de nootjes en appel in de pan met honing.

Zet het vuur wat lager als alle pannenkoekjes gebakken zijn en leg deze op een bord.
Doe de stukjes appel in dezelfde pan en bak deze een aantal minuten.
Voeg daarna de nootjes en de honing toe.
Bak even kort en zorg ervoor dat de honing niet aanbrandt.

5 Bestrooi de pannenkoekjes met de appel en de nootjes.

Nu is het tijd om wat moois te maken op je bord! En tijd om lekker te gaan genieten!.

Deze pannenkoeken zijn ook lekker als lunch en kunnen natuurlijk ook gegeten worden met ander fruit zoals blauwe bessen of aardbeien. Ideaal om je partner mee te verrassen! Wil je liever wat stevigere pannenkoekjes dan kun je naar wens, wat (volkoren)meel toevoegen. Hoe meer meel je toevoegt, hoe dikker het beslag wordt.