Broodje stoofvlees met salade

45 minuten 45 minuten
Broodje stoofvlees met salade

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:

Het stoofvlees:

  • 300 gram rib-runderlappen
  • 20 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kleine ui of ½ grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 130 ml runderbouillon
  • 1 takje tijm
  • 2 kruidnagels
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 plakje ontbijtkoek (ongeveer 30 gram)
  • 2 bruine (afbak)bolletjes (hard of zacht, naar eigen smaak)

De salade:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Citroensap naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram gemengde salade
  • 250 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • 1 gele of oranje paprika
  • 20 gram pijnboompitten

Benodigdheden: 

  • braadpan
  • oven

Bereidingswijze

1 Bereid het stoofvlees

  • Snij het vlees in stukjes van maximaal 3 bij 3 cm.
  • Smelt de roomboter in een braadpan en braad het vlees aan voor een paar minuten, totdat de stukjes bruin zijn.

Let op; bak ze niet meteen door en door gaar, dit gebeurt vanzelf tijdens het sudderen! Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper en zout.

  • Haal het vlees uit de pan.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de braadpan waar je het vlees in hebt gebakken.
  • Voeg de stukjes vlees weer toe aan de ui en knoflook.
  • Voeg hier de runderbouillon aan toe en breng langzaam aan de kook, totdat het pruttelt.

Roer al het aanbaksel van het vlees goed los in de pan.

  • Voeg het takje tijm, de kruidnagels, het laurierblaadje toe en laat een paar minuten pruttelen.
  • Voeg hierna de mosterd en appelstroop toe en laat het op laag vuur 30-45 min pruttelen.

Hoe meer vlees, hoe langer de suddertijd.
De deksel hoeft niet op de pan.

  • Roer af en toe door en controleer tussendoor of het vlees al goed zacht en gaar is.
  • Snij het plakje ontbijtkoek in kleine stukjes en strooi deze over het stoofvlees.

Laat het nog langzaam staan en zet, wanneer de ontbijtkoek helemaal is opgelost en het vlees zacht en gaar, het vuur uit.
Klaar is kees!

2 Maak de salade

  • Meng 1 eetlepel olijfolie met 2 eetlepels witte wijn azijn.

Voeg hier een theelepel mosterd, een theelepel honing, een beetje citroensap en zout en peper aan toe.
Voilà, je snel gemaakte honingmosterd dressing! Je kunt hem zelf op smaak maken door tussendoor te blijven proeven.

  • Drapeer de gemengde salade in een bak.
  • Snij de cherrytomaten, komkommer en paprika in stukjes.
  • Rooster de pijnboompitjes.
  • Voeg alles toe aan de salade en meng goed.

3 Bak de broodjes af

  • Bak de broodjes af in de oven en snijdt ze doormidden.
  • Vul met wat stoofvlees en eventueel wat sla.
  • Serveer op een bord met de salade en eet smakelijk!

Met dit stoofvlees recept kun je eindeloos variëren. Je kunt er groenten bij doen, zoals wortel of sperziebonen, en serveren met aardappel(puree).