Gevulde aubergines met pompoen
Ingrediënten
Voor 2 porties:
- 15g Bulgur
- 75g Aubergine
- 100g Pompoen
- 45g Rode kidney bonen uit blik
- 10g Ui
- 5g Olijf olie
- Bonenkruid
- Oregano
- Kaneel
Benodigdheden:
- een oven
- bakplaat
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Over voorverwarmen
Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.
2 Aubergine snijden
Was en snijd de aubergine doormidden.
Verwijder de zaadlijsten smeer de aubergine in met de helft van de olie.
3 Aubergines in de oven
Plaats de halve aubergines op een bakplaat en bak deze gedurende 30 minuten in de oven.
Draai de auberginehelften na 15 minuten om zodat beiden kanten gelijkmatig garen.
4 Pompoen en ui snijden
Was en schil de pompoen en de ui.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
5 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
Plaats een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met de resterende olijfolie aan.
6 Groenten toevoegen
Voeg vervolgens de pompoenstukjes, rode bonen en de kruiden samen met een beetje water toe en laat het geheel 10 minuten stoven.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
7 Bulgur koken
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
8 Mengen
Meng de groenten en de bulgur.
9 Aubergines vullen
Haal de aubergine helften uit de oven en vul deze met het bulgur mengsel.
Zet het geheel nog 10 minuten in de oven.
10 Serveren
Serveer één van de auberginehelften per portie, en snijd alles in kleine beetklare stukjes voor je het hapje aan je kleintje aanbiedt.