Hongaarse goulash met seitan

50 minuten 50 minuten
Hongaarse goulash met seitan

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g Seitan
  • 1 grote rode Paprika
  • 1 grote gele Paprika
  • 2 grote Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 75 g ontpitte groene Olijven
  • 250 g Champignons
  • 1 blik Tomatenstukjes uit blik
  • 100 ml Groentebouillon
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1/2 tl Komijnzaad
  • 1/2 tl Oregano
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden: 

  • een knoflookpers
  • een pan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de ui, de groenten en de knoflook.
Snijd de champignons, paprika en olijven in beetklare stukken.
Pers de knoflook met een lookpers.
Snipper als laatste de ui fijn.

2 Verhit een pan

Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en de knoflook.

3 Voeg de paprika toe

Voeg na 3-5 minuten de paprikablokjes toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.

4 Voeg de groentebouillon en tomatenblokjes toe

Voeg vervolgens de groentebouillon en tomatenblokjes toe en roer het geheel kort door.

5 Voeg de seitan en olijven toe

Voeg als laatste de seitan en de olijven toe en laat het geheel vervolgens 30 minuten sudderen.

6 Kruiden toevoegen

Kruid de goulash af met de kruiden, peper en zout naar smaak.
Serveer dit gerecht met een stukje brood of rijst naar keuze.

Eet smakelijk!