Hongaarse goulash met seitan
50
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g Seitan
- 1 grote rode Paprika
- 1 grote gele Paprika
- 2 grote Uien
- 2 tenen Knoflook
- 75 g ontpitte groene Olijven
- 250 g Champignons
- 1 blik Tomatenstukjes uit blik
- 100 ml Groentebouillon
- 1 takje Rozemarijn
- 1 tl Paprikapoeder
- 1/2 tl Komijnzaad
- 1/2 tl Oregano
- 4 eetlepels Olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden:
- een knoflookpers
- een pan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de ui, de groenten en de knoflook.
Snijd de champignons, paprika en olijven in beetklare stukken.
Pers de knoflook met een lookpers.
Snipper als laatste de ui fijn.
2 Verhit een pan
Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en de knoflook.
3 Voeg de paprika toe
Voeg na 3-5 minuten de paprikablokjes toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.
4 Voeg de groentebouillon en tomatenblokjes toe
Voeg vervolgens de groentebouillon en tomatenblokjes toe en roer het geheel kort door.
5 Voeg de seitan en olijven toe
Voeg als laatste de seitan en de olijven toe en laat het geheel vervolgens 30 minuten sudderen.
6 Kruiden toevoegen
Kruid de goulash af met de kruiden, peper en zout naar smaak.
Serveer dit gerecht met een stukje brood of rijst naar keuze.
Eet smakelijk!